Lillestrøm
Elisabeth Andreassen elsker «Hver gang vi møtes», Pinot Noir, publikummet i Lillestrøm og røkt kolje.
Elisabeth Andreassen elsker «Hver gang vi møtes», Pinot Noir, publikummet i Lillestrøm og røkt kolje.

10 kjappe med Elisabeth «Bettan» Andreassen

Fredag 1. mars spiller Elisabeth Andreassen på Lillestrøm Kultursenter. Her kan du bli enda bedre kjent med den SKITBRA ARTISTEN!

1. Hvordan har du det nå?

– Nå er det godt å kunne si at jeg har det veldig bra. Etter en lang og tøff tid, snur hverdagen litt. Jeg har fått meg en kjæreste, fra Jessheim, faktisk. Så det er superhyggelig. Og så var det utrolig gøy å være med i «Hver gang vi møtes». Det er det beste TV-programmet jeg har vært med på i hele mitt liv. Det var helt fantastisk! I tillegg er «Jeg er skitbra»-boken ute nå og det virker som om den selger bra. Det er kjempestas.


BILLETTER TIL SHOWET FREDAG 1. MARS FÅR DU HER


2. Hva spiser du vanligvis til frokost?

– Jeg starter alltid dagen med kaffe og papiravisen av Aftenposten. Det er en perfekt start på dagen for meg. Deretter spiser jeg yoghurt med granola, kokos, bringebær, blåbær og ulike frø. Det er kjempegodt, sunt og enkelt.

3. Favorittmat?

– Utvilsomt røkt kolje med eggesmør, gulrøtter, persille og kokte poteter. Herregud, så godt! Jeg spiste det senest på lørdag.

4. Favorittdrue?

– Pinot Noir.

5. Norsk favorittartist?

– Nå for tiden er det absolutt Sol Heilo. For en dame! Alle som har sett «Hver gang vi møtes» kjenner henne nå. Hun er et fantastisk, realt menneske og en strålende artist. Hun er utrolig kreativ og spiller så mange instrumenter. I tillegg er hun verdens søteste. Og smart. Hun inspirerer meg virkelig og som du hører har jeg blitt en stor fan.


6. Utenlandsk favorittartist?

– Uten tvil Dolly Parton. Hun har vært mitt forbilde siden jeg var liten og jeg har følt at hun har vært søsteren min, selv om jeg var fra Gøteborg og hun fra Nashville. Dolly har mot til å være seg selv. Hun skriver flotte tekster og musikk som handler om hverdagen. Musikk vi blir berørt av og får et forhold til. Hun kan spille både banjo og bass, og er en smart businesskvinne. I tillegg har hun alltid hatt mot til å se ut som hun gjør og være stolt av det. Hun er rett og slett helt utrolig flott. Jeg må også nevne Laleh! Herregud for en flott artist og inspirasjonskilde!

7. Hva gjør du for å holde deg i form?

– Jeg spiser sunt og jeg liker å gå tur i Frognerparken, som jeg bor rett ved. Men på onsdag skal jeg begynne å trene med en personlig trener. Etter to og et halvt år uten styrketrening skal det bli deilig å komme i gang igjen.

8. Favorittsyssel med jentene dine?

– Det er å være sammen på hytta på Brønnøya. Vi kjører båt, nyter deilige sommerdager, griller og er sammen med venner. Vi liker også å reise, så vi drar til en spennende by et par ganger i året. Forrige tur gikk til Barcelona og det var helt supert. Ellers er vi glade i å bare være sammen, skravle og lage god mat. Vi stortrives på kjøkkenet med god mat og vin.

 

9. Hvorfor heter boken og turneen din «Jeg er skitbra»?

– Det er jo en litt provokativ tittel og mange lurer på hvordan jeg kan si det om meg selv. Men tittelen stammer fra 1980, da jeg fikk platekontrakt. Jeg sa til den legendariske musikkprodusenten Lasse Holm at «Jeg er fra Gøteborg og jeg er skitbra». Han likte holdningen og jeg fikk prøvesynge. Og det gikk jo fint! I ettertid har jeg tenkt mye på at man må våge å ta litt plass. Jeg sier ofte til yngre artister at de må si til deg selv at de er bra, de må velge å tro på seg selv. Finne talentet sitt og stå i det. Det føler jeg er en god filosofi. Man må ha drømmer, gå for dem og gjennomføre dem. Det er viktig å gi seg selv en klapp på skulderen jevnlig.

 

10. Noe du vil si til slutt?

– Du er skitbra! Og Lillestrøm Kultursenter er skitbra! Det er alltid fullt hus der når jeg kommer, og det er et så trofast publikum. Jeg elsker å spille der og jeg elsker alle som kommer. Jeg gleder meg og vi sees!

Tilbake
ANNET INNHOLD