Lillestrøm

Akershus Kunstsenter - Spennende sommerattraksjon!

Et kulturelt skattekammer midt i byen!

Du har gjort mye, og sett mye. Du er en person med erfaringer.

Men liker du kunst?

Sjangsene er store for at du vil påstå at du ikke er spesielt engasjert. Mange melder seg ut tidlig når det er snakk om “kunst”. Det er nemlig et stort begrep, og personlig tør jeg ikke ta stilling til det i altfor stor grad. 

...med mindre det er snakk om Star Wars, kanskje. Og er Star Wars kunst?

Se videoen fra kunstsenteret her!

Det er kjipt at det skal være sånn, men det fins muligheter for å komme seg på banen, og danne seg nye inntrykk midt i byen, helt gratis!

Nederst i Storgata, midt i Lillestrøm, ligger nemlig Akershus Kunstsenter. Her er det stadig nye utstillinger man kan komme innom og ta en titt på, helt uten å betale noe som helst. En stor mulighet hvis du ønsker å snuse litt på hva som rører seg i kunstverdenen.

Det store gamle bygget er nok litt “lukket”, og signaliserer ikke hva som befinner seg på innsiden.

Det er både kunstsenteret og fylkeskommunen klare over. I 2020 flyttes nemlig kunstsenteret over til et bygg som straks skal opp ved siden av kultursenteret. Der skal kunsten få nytt liv, og virkelig bli en del av bybildet.

Illustrasjonsbilde av det nye Akershus Kunstsenter. Foto: Haugen/Zohar Arkitekter

I mellomtiden er det mye å finne på i det gamle bygget. Den nyeste utstillingen heter “Klorofyll og Kapital”, og består av kunstverk av seks forskjellige kunstnere. Den begrenser seg ikke til innsiden av kunstsenteret, men strekker seg også utover i bybildet.

Da jeg var innom var alle ved kunstsenteret i full gang med å gjøre klar til utstilling!

For eksempel har du kanskje lagt merke til det store veggmaleriet rett bak “Fugla-veggen”? Det er det Fransisco Diaz fra Argentina, under kunstnernavnet Pastel, som står for.

Sjekk ut intervjuet med Pastel i toppen av en lift her!

I tillegg har Andreas Öhman farget byrommet på sin måte.

Gjennom en app kan man jakte på virtuelle skulpturer over hele Lillestrøm. Ikke-lineær kunst, med andre ord.

Med dette, og spennende verk inne på kunstsenteret, blir “Klorofyll og Kapital” en gave til byen du kan oppleve i hele sommer.

  • #kultur
Tilbake
ANNET INNHOLD