Lillestrøm
Tove Fausk Buen introduserer lysvandring i Skedsmo på verdensdagen for psykisk helse 8.oktober. Vær raus og bli med, oppfordrer hun. Foto: Thea Kristine Rønsen.
Tove Fausk Buen introduserer lysvandring i Skedsmo på verdensdagen for psykisk helse 8.oktober. Vær raus og bli med, oppfordrer hun. Foto: Thea Kristine Rønsen.

Bli med på lysvandring langs Sagelva

Bli med å lyse opp mørketida! Ambulerende team i avdeling psykisk helse og rus inviterer til lysvandring langs Sagelva 8. oktober, for å fremme Verdensdagen for psykisk helse. Og de regner med det blir en suksess.

Årets tema for Verdensdagen for psykisk helse er "vær raus", og initiativtaker Tove Fausk Buen er ganske raus som inviterer alle på Skedsmos første lysvandring! Hun har gått lysvandring både ved Akerselva og Alnaelva, og inspirert av dette inviterer hun nå alle til å gjøre noe hyggelig rundt elva vår. 

- Jeg vil gjøre dette for fellesskapet, og sette fokus på psykisk helse som omhandler oss alle, sier Buen.

Både hun og kollega Trine Kildal regner med det blir suksess. Det vil være diverse kulturelle innslag og opptredener langs elva, men de velger å holde dette hemmelig for spenningen skyld. - Møt opp og se, da vel!

Tove Fausk Buen (t.v.) og kollega Trine Kildal mener dette er starten på noe bra. Foto: Thea Kristine Rønsen.

Damene mener det er veldig viktig at mange stiller opp.
- Flest mulig er best mulig. Det vil skape samhold, og det kan være gøy å være med på noe som vekker lyset i starten på mørkeperioden. Frisk luft er også kjernen til god psykisk helse, forteller Kildal. 

Lysvandringen er en flott mulighet til fysisk aktivitet, sosialt samhold med venner, familie - til og med bli kjent med nye mennesker.
- Det er viktig å forebygge isolasjon ved å komme seg ut blant mennesker, og å holde seg i fysisk aktivitet, sier Buen. 

Toget vil gå gjennom Strømmen Saga, og slutte ved Hammermannen ved Niteelva. Foto: Thea Kristine Rønsen

-Det passer bra at årets tema er "vær raus". Siden det er første gang dette arrangeres og vi er spente på omfanget, så oppfordrer vi folk å være rause i den sammenheng, ler kollegaene. 

Vil du bidra med et innslag? Kontakt: Tovefa@skedsmo.kommune.no eller Trinek@skedsmo.kommune.no. 

Du kan lese mer om Verdensdagen for psykisk helse her.

Tilbake
ANNET INNHOLD