Lillestrøm
BLIME OSS: – Ingen skal bli mobbet på Vigernes skole, sier femteklassingene Vilje Amalie Hoff Aanes, Matilde Brenne og Isabella Asak.
BLIME OSS: – Ingen skal bli mobbet på Vigernes skole, sier femteklassingene Vilje Amalie Hoff Aanes, Matilde Brenne og Isabella Asak.

Danser for verdensrekord

– Vi ønsker å vise hele Norge hvor fint vi har det i Lillestrøm. Ingen får til dét bedre enn to tusen dansende barn, sier næringssjefen i Skedsmo kommune.

Maria Hoff Aanes er næringssjef i Skedsmo kommune og primus motor for danseprosjektet i Storgata. Hun forteller at dette er et resultat av kommunes engasjement for å styrke omdømme og vise frem at Lillestrøm er et sted med positive impulser.

SE VIDEO HER - NRK FILMER PÅ VIGERNES SKOLE

Et sted med sjel
– Vi i Samarbeidsrådet for Nedre Romerike (SNR) har jobbet for å få både NRK og Politihøyskolen til Lillestrøm. Under et møte med NRK, ble det nevnt at når/hvis de flytter fra Marienlyst, ønsket de å etablere seg et sted «med sjel», hvor det både fantes areal til større arrangement, og hvor man evnet å ta initiativ. Ideen om å lage en stooor BlimEdans, kom da, forteller Hoff Aanes.

Etter møtet ble forslaget lagt frem for både ordfører og rådmann, deretter skolesjef og rektorene.
– Alle sa «jaaa» med en gang, så da var det bare å ta ballen videre. Også NRK Super syns dette var et morsomt initiativ, og når jeg kalte det Norges største BlimEdans, sa de at vi like gjerne kunne kalle det verdens største, så da gjør vi jo det, ler næringssjefen.

PASSER PÅ HVERANDRE: Hanin Hassan, Erle Barvang og Isaella Asak fra Vigernes skole synes NRKs fokus på vennskap er supert! 

Spennende for statistene

– På bakgrunn av dette, tok NRK Super på ny kontakt, og lurte på muligheten også for å få spilt inn årets musikkvideo i Lillestrøm. Det kunne vi jo ikke si nei til. 

 

Elevene på Vigernes skole syntes det var spennende å se hvordan en musikkvideo blir til, og noen av dem medvirker også i filmen. I noen få sekunder. De har i alle fall erfart at det kan ta lang tid å lage en musikkvideo. Noen av dem som ventet tålmodig i gangene som statister – mens hovedrolleinnhaveren «Anna» fra Asker ble filmet – var femteklassingene Hanin Hassan, Erle Barvang og Isabella Asak.

– Det var gøy, roper de i kor, selv om de tilbrakte hele dagen med venting mens de øvrige elevene hadde fri på grunn av planleggingsdag. Statistene drømmer om noen sekunders berømmelse på TV, men de regner ikke med å bli superstjerner.
– Uansett var det gøy å se hvordan de gjør det! smiler de fornøyd.

LYSTE OPP SKOLEN: NRK Super filmet til BlimE i kjelleren på Vigernes skole. 

Engasjement nytter
Maria Hoff Aanes synes BlimE-prosjektet er verdifullt både for elevene og kommunen.
– Barna blir oppmerksomme på viktigheten av å ta vare på hverandre, at man står opp for seg selv og andre, at man er god venn og at man passer på at ingen blir mobbet. Gjennom BlimE-prosjektet blir de bevisste på disse temaene på en fin måte, gjennom musikk og fysisk aktivitet. Men de lærer også en del om engasjement – for i Lillestrøm lager de faktisk verdens største BlimE-dans! De gjør noe positivt både for seg selv og for byen vår og det er helt fantastisk!

ENGASJERT SJEF:  Barna i Lillestrøm vil vise hele Norge at Lillestrøm er en kul by! sier en entusiastisk næringssjef, Maria Hoff Aanes.

Med hjerte for Lillestrøm
Hoff Aanes forteller at de i Skedsmo kommune hele tiden jobber med å bygge et bedre omdømme og renommé for Lillestrøm og omegn.


– Vi ønsker at flere næringslivsaktører skal etablerere seg her og vi jobber mye for å vise oss frem for NRK og Politihøyskolen. Lillestrøm ville vært perfekt for dem begge, sier Hoff Aanes, som også har fått med seg mange lokale aktører i næringslivet på danseprosjektet i Storgata.


– LillestrømBanken sørger for at alle barna får en t-skjorte med Lillestrøm og et hjerte på. Elever fra Lillestrøm Videregående skole vil være for-dansere. Og kanskje dukker det opp noen andre overraskelser og, sier hun hemmelighetsfullt.


– Det er store muligheter for at noen videoklipp av to tusen dansende barn i Lillestrøm vil bli vist på NRK Supernytt fredag 21. september, så følg med. I tillegg vil dansen livestreames på kommunens sider kl. 12.00. Vi gleder oss! 

Tilbake
ANNET INNHOLD