Lillestrøm
DET SPIRER OG GROR: Nabojenta Tilde er blant de mest entusiastiske i drivhuset til Live og Eystein.
DET SPIRER OG GROR: Nabojenta Tilde er blant de mest entusiastiske i drivhuset til Live og Eystein.

Deilig drivhuseffekt i Lillestrøm

– Vi hadde lyst til å ha et hyggelig og morsomt prosjekt sammen. Her dyrker vi livet, sier Live Marstein.

Har du oppdaget vår arrangementguide? Se her! Live Marstein bor i Torvgata – midt i Lillestrøm – sammen med mannen Eystein og barna Vemund (8) og Irma (11). Familien på fire har bygd et flott drivhus, som ikke bare har blitt et samlingssted for hele familien – men også et møtepunkt i nabolaget. Her stortrives både planter, voksne og barn. Og naboer!

Drivhuset til Live og Eystein i Torvgata har blitt et samlingssted for familien og nabofamilien. 

PS! Les om Lives kreative søster, Kari Anne Marstein her! 

Nye vekster ser lyset i retro-kassene til Live. 

Lengtet etter å grave i jorda 

Etter fjorårets lange vinter var Live sulteforet på å grave i jorda og se det gro. Denne vårens store mengder sol og varme har gjort at det har eksplodert med grønne planter i drivhuset i hagen. Men Live har ikke så «grønne fingre» som du kanskje skulle tro.

– Nei, du må ikke fremstille meg som en ekspert på planter. Her prøver vi oss frem og leser oss opp etter hvert, ler Live, som forteller at hun har lært mye nyttig av de dyktige gartnerne på Hageland i Lillestrøm.

Drivhuset i hagen er et naturlig samlingssted for Live og Eystein – og naboene Karianne og Kjetil. Her stortrives de over et glass vin og en hyggelig samtale. Denne ettermiddagen fikk de også overraskende besøk av en venninne fra Hamar. 

– Det er Eystein som er teknikeren i huset. Uten hans supre dryppesystem ville det vært vanskelig å holde liv særlig agurkene. De vil ha vann hele tiden og helst midt på dagen når vi er på jobb. Tomatene liker ikke å få vann på kvelden, da kan det fort bli råte. Utover det vanner vi etter behov, ler Live, som elsker å tilbringe tid i drivhuset etter jobben – og så fort muligheten byr seg.

Livet for Live er et drivhus! Live Marstein elsker sin nye, grønne hobby. 

– Det er så deilig å komme ut her, det lukter søtt og friskt. Jeg har sådd så mye at vi ikke klarer å spise opp alt selv, så mye går til pappa på Eidsvoll. Han synes det er kjempekoselig, sier Live, som selv er fra Eidsvoll. Nå har familien bodd 10 år i Lillestrøm. Live jobber til daglig i Posten og barna går på Volla skole, et steinkast unna hjemmet. 

– Det er perfekt for oss å bo «midt i byen», samtidig som vi bor «utpå landet». Her er det både urbant og landlig – og så har vi jo veldig kort vei til «hytta» i hagen. Så vi stortrives, smiler Live. 

Det er spennende å følge med på det som spirer og gror, og det er utrolig hva du kan få til av eksotiske planter i et drivhus i Lillestrøm.

Har du oppdaget vår arrangementguide? Se her! 

Tilbake
ANNET INNHOLD