Lillestrøm

Dette skjer i Julebyen Lillestrøm

Fra Norges flotteste Julegate, til julemarked, konserter og Rudolf Rodeo. Det er i Julebyen Lillestrøm det skjer i år!

- Onsdag 21. nov - Velkommen til førjulsfest og julegrantenning Portalen Torg!

I tradisjonens tro inviterer vi til førjulsfest og julegrantenning på Portalen Torg!Vi ønsker små og store hjertelig velkommen til en hyggelig samling torsdag 21. November, Kl. 16.00-18.00! FRI ADGANG OG GRATIS SERVERING!

Vi kan garantere god stemning med julemusikk og gratis servering av blant annet pølser, kaffe, kakao, toddy, pepperkaker og bakst.Det blir også spennende konkurranser, og selvfølgelig godteposer til alle barna fra Julenissen!


Onsdag 21. nov - Julevisekveld med allsang på Kulturpuben
Det nærmer seg jul, og mens vi venter på den magiske julehøytiden inviterer Skedsmo viseklubb til sin årlige Julevisekveld m/allsang. Ønsker du å synge med eller kun være lytter så er du hjertelig velkommen kl19:30.


- Lørdag 23. nov - Åpning av Julemarked på Torvet i Lillestrøm
Endelig er det klart for å åpne et skikkelig julemarked i Lillestrøm og det med opptreden av Skedsmo Voices kl 12:00. På Julemarkedet kan du hver helg kjøpe en rekke spennende produkter. Alt fra Landbruksprodukter fra Heidal, Kjent fra Bondens Marked, til belgiske vafler og andre godsaker.

- Lørdag 23. nov - Julemarked i Brogata 2

Velkommen til julemarked fra kl 12-16 i Galleri Brogata 2 langs flomvollen i Lillestrøm i regi av Lillestrøm kunstforening.


- Søndag 24. nov - Julemarked på Kulturpuben

Vi er noen kreative damer som ønsker velkommen til Julemarked på KulturpubenUtstillere:Elin Kvaal, Ann I. Otnes, Tove Byggstøyl, Eva Berntsen, Hege Dalen og Lena S.T. Godtlund.

Vi åpner for varierte salgsboder med godt utvalg innen:KunstHåndlagede produkter Dufter* Kuriosa* og mye mye mer..     

Betaling: Kontant eller vipps.

Puben frister med gløgg og pepperkaker, og kanskje vafler?

Alle er velkomne!

- Torsdag 28. nov - Nordic Tenors på Lillestrøm Kultursenter

Med sine unike stemmer, skaper de tre tenorene en førjulsstund utenom det vanlige.Sammen med sin eminente pianist Torgeir Koppang, byr Nordic Tenors på en opplevelse fylt med varme og humor, og et julerepertoar bygget på høytid og tradisjon.

Nordic Tenors består av tenorene Roald Haarr, Sveinung Hølmebakk og Jan-Tore Saltnes.

Gruppen har tidligere vunnet Komiprisen, vært kongelige toastmastere, åpnet den nye operaen i Oslo og har vunnet publikums hjerter over hele landet.

 

- Lørdag 30. nov - Nisseorkester
Byen får besøk av Nisseorkester som vil bevege seg rundt om i sentrum for å skape stemning samtidig som vi får stadfestet Lillestrøm som Norges beste korpsby.

 

- Søndag 1. des - Julegatetenning
Tradisjonen tro tenner vi i Julegata i Lillestrøm og julegrana første søndag i advent, og du er invitert! Det blir musikk og allsang, fakkeltog, taler, nydelig julestemning. Ingen kan dette bedre enn Lillestrøm! Etterpå blir det "Tenn Et Lys"- konsert og salg av hjemmebakte kaker i Lillestrøm Kirke, mens Frelsesarmeen inviterer oss til LysFest, kakao, kaffe, kaker og underholdning av barna. Skjetten Dur&Moll kommer, Lillestrøm Byorkester kommer! Viktigst er det likevel at du kommer! Skjetten Dur&Moll vil etter julegatetenningen bevege seg mot Torvet for å spre den gode julestemningen også på byens nye storslagende julemarked.

- Tirsdag 3. des - Julekveld med Morten & Eirik på Scene5

Morten er en allsidig sanger fra Lørenskog som har gjort seg bemerket både på konserter og i flere musikaler. Han har spilt i blant annet «Annie», «Jesus Christ Superstar», «Rent» og «The Last Five Years» på Lørenskog hus.Han er også dirigent for koret Frisk Pust. Som frilans-sanger har Morten mange forskjellige oppdrag både i studio og på konserter, og har en spesiell forkjærlighet for den amerikanske crooner-stilen.

Eirik har lang erfaring som utøvende sanger og pianist, og har i tillegg jobbet som musikalsk ansvarlig, komponist og arrangør ved en rekke oppsetninger. Han har et nært og kjært forhold til julen, og har blant annet jobbet som pianist og komponist i Julemorgen på NRK.Han har en svært allsidig stemme, og har hatt mange oppdrag som dubber, sanger og instruktør for diverse tegnefilmer/tv-serier.

Scene 5 åpner klokka 12 alle hverdager. Dere er hjertelig velkommen til å prøve menyen der eller å ta litt å drikke før konserten starter kl 20:00

- Onsdag 4. des - Blåtoner - En julekonsert i Lillestrøm Kirke

Ole Børud er sammen med Maria Solheim og Lewi Bergrud en norsk låtskriver,sanger,musiker og artist.Ole har vært artist siden barns ben av, mens Maria ble for alvor kjent som 16- åring med låta "Lady of my life" Lewi har gjort seg bemerket i både inn-og utland med sine tekster skrevet på Toten-dialekt, og kommer denne våren ut med sitt 3.soloalbum.

Disse 3 artistene har i år inngått et spennende samarbeid og turneen blir en større publikumsuksess for hvert år.De har høstet fantastiske kritikker for sine egne tolkninger av kjente julesanger,samt nyskrevne låter.De ønsker å fortsette og gi publikum en julekonsert, hvor formidling av tekst og å skape høytidsstemning står i fokus.

Dørene åpnes: ca kl: 17:30 - Hovedartist: ca kl: 18:00 Varighet ca 90 min. uten pause.

Arrangørens og artistens nettsideblåtoner.no

- Fredag 6. des - Klassisk Julekonsert med Sølvguttene i Lillestrøm Kirke

Klassisk julekonsert klokka 18:00 med Sølvguttene og et knippe av Norges beste solister Sølvguttene og Solistene presenterer en klassisk julekonsert med Sølvguttene og et utvalg av landets beste operasolister som garantert får frem julestemningen.

I Lillestrøm kirke får du høre solistene Eli Kristin Hansveen og Marius Roth Christensen. Dirigent er Fredrik Otterstad og øvrige musikere er Trond Akerø-Kleven og Otto Christian Odland.


- Lørdag 7. des - Rudolf Rodeo
Nissens reinsdyr har slått seg vrang og du inviteres til å sette deg i salen og prøve å temme Rudolf.

Rudolf Rodeo kommer nemlig på besøk til Torvet mellom 12-17 hvor store og små kan prøve seg på en skikkelig rodeo helt gratis.

- Lørdag 7. des - NO E D.D.E. JUL IGJEN! På Lillestrøm Kultursenter

D.D.E.s juletradisjon er like gammel som bandet selv. Opprinnelig var julekonserten en kombinert turnéavslutning og julebord i 1992, det første året D.D.E. eksisterte.Den gang besto repertoaret av lånte julesanger samt de ferske hit’ene fra Rai Rai.Etter noen år kom den første utgaven av julesangen «Kanskje kjæm Nissen», men det var ikke før i 1999 bandet laget en hel plate med eget julerepertoar.

CDen «No e D.D.E. Jul Igjen!»  består av 13 nyskrevne DDE-julesanger som i årenes løp har blitt en nødvendig ingrediens i juleforberedelsene for veldig mange.I 2008 fikk D.D.E. også den store æren å være artist på «Frelsesarméens Juleplate».Utgivelsen som for øvrig ble produsert av Erik Hillestad, inneholdt både DDEs tolkninger av de klassiske julesangene, og omtrent halve plata var nyskrevne D.D.E.-låter.

Platene utgjør basisen i familieforestillinga «No e DDE Jul Igjen!», og for mange blir det ikke riktig jul uten «Et ord vart lys», «Englespellet», «Stor og fin gut» og den høytidsstemte «Julenatt over vårres by». Jula er tradisjon, og DDE har hvert år gjester med på scenen. Lokale barnekor, stjernegutter og andre overraskelser dras opp av sekken når karene inviterer til ei trivelig og nær førjulsstund.

Konserten starter kl 18:30

- Tirsdag 10. des - ALLER LIVE på Lillestrøm Kultursenter

SUKSESSEN ER TILBAKE: Julestemning på et Blunck, Bettan, Reidun og Nagell-Dahl. Fjorårets elleville juleshow-suksess er tilbake. Etter å ha solgt ut billettene over hele Norge, legger Øivind Blunck, Elisabeth «Bettan» Andreassen, Reidun Sæther og Trond Nagell-Dahl ut på ny juleturné. Alle som var så heldige å få med seg fjorårets fyrverkeri av et juleshow vet hva som venter: Fire store stemmer, flott orkester og en sal fylt av herlig julestemning. En kveld med latter, glede, tårer og gåsehud!Den fantastiske kvartetten har satt sammen en helt ny forestilling, og det er bare å glede seg – i år kommer julens høydepunkt allerede FØR julekvelden.

Elisabeth «Bettan» AndreassenAlle i Norge vet hvem «Bettan» er bare ved å bruke kallenavnet. Født i Sverige, med norske foreldre, gjorde hun først karriere hos søta bror. Men Chips, duoen Bettan hadde sammen med Kikki Danielsson, ble også populære her hjemme. Og da hun ble med i Bobbysocks og vant hele Melodi Grand Prix i 1985 skrev hun seg for evig inn i norsk populærhistorie. Siden har hun latt det swinge både på egenhånd, med Hanne Krogh i Bobbysocks og i samspill med andre artister på begge sider av grensen. I tillegg til å ha en stemme som klinger som en svensk midtsommer, spiller «Bettan» en rekke instrumenter.  Dessuten er hun veldig morsom og ser helt smashing ut. Men det visste dere, jo…

Øivind BlunckDet er nå over 40 år siden Blunck marsjerte inn i de norske hjem som den ene halvdelen av duoen «Klabb og Babb». Velsignet med en store stemme og et eventyrlig komisk talent har han vært en av våre aller største entertainere siden. Enten det er som den evige tenåringen «Reidar», harrytassen «Fridtjof» eller bare som seg selv, Øivind Blunck har alltid et helt spesielt godt tak på publikum, enten de sitter i salen eller foran TV-skjermen. Han har vært politimann i «Olsenbanden», krovert i «Les Misérables» og assyriolog i «Den spanske flue» – for å nevne noe. Det sies at Blunck er født til å stå på scenen, men vi er ikke helt sikre på det.  Vi tror heller de bygde scenen for at han skulle ha noe å stå på.

Reidun SætherÅh, jeg vet en Sæther! Slo igjennom med et brak da hun ble nummer to i «Stjernekamp» på NRK i 2014, men hadde allerede da en lang og suksessfull karriere bak seg. Deltakelse i «Grand Prix» og roller i musikaler som «Cats», «Trollmannen fra Oz», «Jungelboken» og «Les Miserables», pluss medvirkning i store TV-show og gjesterolle i «Hotel Cæsar». I etterkant av gjennombruddet i «Stjernekamp» reiste hun på en bejublet turné sammen med Øivind Blunck, og senere har hun opptrådt i en rekke konstellasjoner og også stått fjellstøtt på egne bein.

 

Trond Nagell-DahlHar vært pianist i «Beat for Beat» helt siden pianoet ble oppfunnet. Skal visstnok ha et liv utenfor TV-studioet også, og da spiller han med en rekke artister i ulike sammenhenger.Som for eksempel Hellbillies, DDE, Viggo Sandvik, Inger Lise Rypdal og Rune Rudberg. 


- Onsdag 11. des - OSLO GOSPEL CHOIR 2019 på Lillestrøm Kultursenter

Ingen jul uten at Oslo Gospel Choir legger ut på sin juleturne i desember.Gjennom to tiår har julen for mange vært uløselig knyttet til lyden av denne legendariske sammensetningen av stemmer.Konsertene formidler Oslo Gospel Choirs unike sound, og den varme og nære julestemningen som har blitt et varemerke for koret. Arrangør: Lillestrøm Kultursenter

- Torsdag 12. des - Kulturkafé Julespesial på Lillestrøm Kultursenter

Vi har fylt julestrømpa med godbiter til kaffen! Vår faste kulturkafé-konferansier Einar Egenes holder hjulene i gang sammen med Karoline Sollie og produsent Henrik Amundsen. Du er herved invitert til en meget hyggelig førjulsstund på årets siste kulturkafé.Det blir vakker julemusikk, gode historier, vafler og kaffe selvfølgelig - alt servert i kjent og kjær kulturkaféånd. Glenn Due Sørensen bidrar med smittende godt humør og gode samtaler med blant annet Ole Jacob Flæten. Musikkteaterhøyskolen kommer på besøk med et stort julekor som fremfører nydelige korsanger.Det blir innslag av trylling og julelotteri med velsmakende premier.

Vi synger jula inn med Rune Svendsen og Robert Skrolsvik som sitter ved pianoet.

Bli med og feire en morsom og varm førjulstid med oss på Lillestrøm Kultursenter!


- Torsdag 12. des - En annerledes jul hos Fat Fred & the Possumhunters! På Lillestrøm Kultursenter

Snøen faller lett mot bakken, rådyr og hare titter fornøyd frem i skogkanten, i peisen knitrer det varmt, og julehøytiden står for døren…Men langt der i det fjerne høres en larm, en slags ubeskrivelig lyd. En lyd som både er litt irriterende, men samtidig spennende.Hva er dette for slags leven?

Så får du se det; dansende langt der fremme på veien, en gammel campingvogn, nedlesset av julepynt?En ubeskrivelig overpyntet gjeng som synger for full hals, tettpakket i noe som en gang kunne ha vært en bil, på full fart mot Lillestrøm Kultursenter…

Fat Fred & the Possumhunters i samarbeid med Lillestrøm Kultursenter inviterer til «En annerledes jul hos Fat Fred & the Possumhunters» - med celebre gjester.

Nok en gang flytter disse karene inn, og denne gangen skal julen feires så det knaker.Med misteltein og gode venner, skal Teatersalen gjøres om til et slags juleverksted, og julestemningen skal få kjørt seg.

Velkommen!


- Fredag 13. des - Julekonsert m/Norsk Eggeband på Kulturpuben

Norsk Eggebands tradisjonelle julekonsert er her igjen før du aner ordet av det.Det er bare å pusse danseskoa og smøre stemmen.Vi har med gjesteartist Elisabeth Ramstad Larsen på noen meget spesielt utvalgte låter, vi gleder oss, og håper å møte dere alle der.

- Lørdag 14. des - Bondens Marked på Torvet i Lillestrøm
Fra klokken 10-16, her kan du kjøpe småskalamat direkte fra bonden som har produsert den. I tillegg inviteres det til Juleverksted med nissens hjelpere, gratis kakao og pepperkaker fra 12-16

- Mandag 16. des - Atle Pettersen - Hjem te jul - Lillestrøm Kirke

Kom i julestemning med kjente og kjære julelåter fremført av Atle Pettersen med kor.

- Tirsdag 17. des - JULEMAGI MED HELENE BØKSLE

Opplev en magisk julekonsert med Helene Bøksle! Helene er en av landets største juleartister, og trekker hvert år tusenvis av publikummere til sine konserter. Konserten har fått navnet «Det hev ei rose sprunge», basert på Helenes kritikerroste juleplate fra 2009.I år markerer Helene 10-års jubileum for sin juleturné, og i den anledning gjester Helene Lillestrøm Kultursenter – hvor publikum kan vente seg en helt spesiell førjulskonsert.

Sagt om julekonserten til Helene:

«En av landets vakreste sangstjerner» Drammens Tidende

«En gyllen halvannen time» Fædrelandsvennen

«Nesten overjordisk» Trønderavisa

«Helt magisk» Sarpsborg Arbeiderblad

«En fortryllende førjulspakke» Telemarksavisa

 

Helene har med seg flere av landets beste musikere på sin turné;Sindre Hotvedt (piano)Markus Lillehaug Johnsen (gitar)Jonas Kilmork Vemøy (perkusjon/trompet).

Sammen vil de skape en konsert som deg en perfekt start på julehøytiden.

- Onsdag 18. des - Erlend Bratland // Julekonsert på Lillestrøm Kulturpub

Fantastiske Erlend Bratland var bare 17 år gammel da han vant "Norske Talenter" i 2008.I finalen smeltet han alles hjerter med sin fremføring av låten "Lost"Erlend deltok i Stjernekamp på NRK i 2017, og har to ganger deltatt i Melodi Grand Prix.Albumet «True Colors» fra 2008 fikk blant annet stor oppmerksomhet, og solgte til gullplate på kort tid.

I 2015 ga han ut "Reis meg opp" (You raise me up) og fikk en ny stor opptur. Erlend har i flere år solgt ut en rekke førjulskonserter.Nå er han her igjen med sin særegne og kraftfulle stemme, og skal fremføre sine største hits samt kjente og kjære julesanger.

- Onsdag 18. des - Trine Rein Julegaven julekonsert i Lillestrøm Kirke

For syvende gang besøker Trine Rein kirker omkring i Norge med sin sterke og stemningsfulle førjulskonsert Julegaven!I år har hun med seg lokale kor til hver konsert, og tre av landets mest rutinerte og kompetente musikere.Sammen kommer dette unike ensemblet til å skape liv, glede og andektighet som seg hør og bør i adventstiden.

Trine Rein er kjent for å by på både humor og personlige historier.Dette er konserten for deg som lengter etter å senke skuldrene litt i en travel hverdag, og få med deg både åndelig påfyll og ekte juleglede på vei hjem igjen. 

Hjertelig velkommen!

- Torsdag 19. des - Førjulsblues med Blåregn på Kulturpuben

For tredje året på rad inviterer Kulturpuben og Blåregn til førjulsblues i desember.Det er jo viktig med gode tradisjoner i jula.Her kan dere få et hyggelig avbrekk i julestria sammen med oss, hvor dere kan senke skuldrene og nyte blåtoner fra kjente klassikere og noen nye egenkomponerte låter.

Vi gleder oss til å se deg/dere

 

- Lørdag 21. des - Besøk fra Julenissen på Torvet i Lillestrøm
Julenissen har tatt en pause fra julegaveproduksjonen og kommer på besøk inne i Lavvoen på torvet mellom klokken 12-17. Her vil store og små få mulighet til å møte selveste kongen av jul, Criss Kringle i egen person, Nemlig Julenissen.

OBS: I tillegg kan du se den tradisjonsrike julemusikalen "Jakten på Juleskurken" på Lillestrøm Kultursenter nesten hele Desember! 

Tilbake
ANNET INNHOLD