Lillestrøm
HERRE MIN HATT! Glenn Due-Sørensen debuterer som skuespiller. Nå er'n Glenn Due blitt n'Arne! Foto: Anne Merete Rodem
HERRE MIN HATT! Glenn Due-Sørensen debuterer som skuespiller. Nå er'n Glenn Due blitt n'Arne! Foto: Anne Merete Rodem

Distré og dement Due følger drømmen

Drømmen om å stå på scenen ble til mareritt for Glenn Due-Sørensen (45).

– Rollen er ikke blant de største, men den har like fullt gitt meg mange søvnløse netter. Én natt hadde jeg skikkelig mareritt. Jeg våknet midt på natta av at publikum buet på meg og at vi fikk slakt i RB på grunn av meg. Det kom sikkert av at jeg i starten slet med å huske de få replikkene jeg hadde. Det er ikke så enkelt som man skulle tro å gå og snakke samtidig, ler Glenn Due-Sørensen. 

GLENN ON STAGE: Fra torsdag 23. august til og med 2. september kan du oppleve Glenn Due-Sørensen som surrete og demente Arne i bymusikalen «Da verden kom på skinner», som spilles på utescenen foran Lillestrøm Kultursenter. 

– Det er fantastisk morsomt, men også krevende. Vi snakker om å gjøre flere ting samtidig her, som å danse og synge. Det har jeg ikke gjort før, så jeg føler at jeg har utviklet meg nå. Tidligere slet jeg med å gå og tygge tyggis samtidig. Nå er jeg forbi dét stadiet, sier Due-Sørensen, som i bymusikalen spiller surrete og demente Arne Johansen. 

Var det vanskelig for deg å sette deg inn i rollen som dement?
– Det har jeg glemt ...  Neida, dette kjenner jeg godt til, sier Due-Sørensen, som i tillegg til jobben som salgssjef på Lillestrøm Kultursenter er styremedlem i Demensforeningen i Skedsmo og Rælingen. Han føler ikke at man i forestillingen harslerer med demente. 
– Nei, tvert i mot. Jeg tror jeg det er viktig med litt humor rundt dette med demens. Det blir fort nok alvorlig for familiene som rammes. 

LYS FOR LILLESTRØM: Sjekk lykten til høyre, det er en ekte toglykt lånt fra Urskog-Hølandsbanen «Tertitten». Her er det lyktetenner Bjørn Erik Bjørnstad som sørger for fyr hos n' Arne. 

Man kan aboslutt kalle Glenn Due-Sørensen (45) fra Lillestrøm scenevant. Han har i hele sin yrkeskarriere jobbet i mediabransjen og stått på utallige scener i åresvis som konferansier, blant annet på Byfesten i Lillestrøm. Men det er første gang han står på en scene som skuespiller. Nå er det like før det braker løs med publikum i amfiet utenfor Lillestrøm Kultursenter. Den ferske skuespilleren grugleder seg. 


– Det blir spennende å se hvordan jeg takler publikum. Kanskje jeg får sceneskrekk? Den som kommer, får se!

GLENN OFF STAGE: – Den nye barte-looken er en del av mitt kunstneriske uttrykk. Produsent Henrik Amundsen ga meg beskjed om at jeg måtte ha bart, fordi demente Arne peker på en av nabokjerringene og sier han kjenner henne igjen på barten. Han tror at nabokjerringa er Nils ... men han kaller Kjell. Skjønner ...?  
Tilbake
ANNET INNHOLD