Lillestrøm
Knut Erling Wedul har syklet fra Nepal til India. Foto: www.sykkeleventyr.no
Knut Erling Wedul har syklet fra Nepal til India. Foto: www.sykkeleventyr.no

– Don't dream it, do it!

Knut Erling Wedul er skaper av sykkeleventyr.no og har syklet gjennom 52 forskjellige land. Målet er å runde alle kontinentene på sykkel.

Syklingen startet i 1997, da Knut ønsket å oppleve Nord-Norge. Han endte opp med å kansellere flybilletter og heller kjøpe seg en sykkel for å sykle rundt i nord. 

– Jeg fikk se Norge på en helt annen måte, og endte med å sykle over 100 mil, sier han.

Sa opp jobben
Sykkeleventyr.no ble opprettet i 2008, da Wedul bestemte seg for å si opp stillingen sin som sosialarbeider etter 25 år. Lenge hadde syklingen vært en hobby, men da han var på togreise i Russland møtte han på Frode Nærland. Han syklet for fredssaken, og dette inspirerte Wedul til å ville sykle rundt i verden. 

– En av mine første turer- som også ble en favoritt- var da jeg syklet fra Nordkapp til Cape Town i Sør-Afrika, forteller Wedal. 

Sykkeltur fra Nordkapp til Cape Town. Foto: www.sykkeleventyr.no

Trosset sykdommen
Weduls slagord er «don't dream it, do it». Han ble født med en hjertefeil, som ble oppdaget da han var 17 år gammel. Da ble han operert og fikk en mekanisk klaff i hjertet. For noen år tilbake, da han satt på flyet hjem fra New Zealand ble han akutt syk, og måtte opereres igjen. Da fikk han en organisk hjerteklaff.

– Jeg har syklet jorda rundt med en hjertefeil, og ønsker å inspirere folk som er syke eller sliter med noe, til å komme seg ut i verden. Det er så mye å oppleve, sier Wedul.

Kultur med på kjøpet
I tillegg til sin store lidenskap for sykling, interesserer Wedul seg for kultur og historie. Han leser ofte bøker for å lære om historien til de landene han skal besøke. I dag finansierer han virksomheten ved å holde foredrag om sykling og kultur.

– Jeg holder ofte foredrag for klubber, og for eldre som jeg ønsker å inspirere til å komme seg på sykkel og bruke kroppen sin, eller ungdom, sier Wedul.

 

Han ønsker å inspirere til god helse, at folk skal røre på seg og oppleve verden.

– Nå mangler jeg bare å sykle i USA. Dette er en tur jeg planlegger for å sykle gjennom det siste kontinentet, sier han.

Business Lillestrøm samler gründere fra hele Romerike, og er plassert i Storgata i Lillestrøm. Foto: Maria Linnerud 

Gründermiljø
Wedul jobber alene med både nettsiden og bedriften, men har fått mye hjelp fra Business Lillestrøm. Både når det gjelder å føre regnskap og å skape en god nettside.

– I tillegg til hjelp med alt det tekniske, møter jeg også ulike aktører hos Business Lillestrøm som jeg kan hente inspirasjon fra, sier Wedul.

Wedul har hittil ikke bedt om eller fått hjelp fra virkemiddelapparatet, men at han har vurdert det lenge. Han ønsker å få organisert det slik at folk fra utlandet kan komme til Norge for å sykle, og bli kjent med Norge på en litt annen måte. 

– Ingen har noen gang satt folk fra utlandet på sykkel i Norge, og det ønsker jeg å gjøre, sier Wedul. 

Knut Erling Wedul. Foto: Maria Linnerud 

Link til nettsiden og videre info: http://sykkeleventyr.no/

  • #lillestrøm
Tilbake
ANNET INNHOLD