Lillestrøm
Hadde vi forstått hundespråk, hadde vi garantert fått høre at Elling (t.v.) og Happy storkoser seg på hundejordet i Lillestrøm. Foto: Thea Kristine Rønsen
Hadde vi forstått hundespråk, hadde vi garantert fått høre at Elling (t.v.) og Happy storkoser seg på hundejordet i Lillestrøm. Foto: Thea Kristine Rønsen

– Flott med en hundepark så nærme hjemme

Opp og ut av sofaen! I Skedsmo kommune finner du tre ulike hundeparker. Så du har en i nærheten, nesten uansett hvor du bor.

Hundejordet i Lillestrøm (kart her)

Denne hundeparken finner du ved siden av Nebbursvollen. Nærmeste parkeringsplass er ved friluftsbadet, så du må gå et lite stykke for å komme fram, noe hunden din definitivt ikke takker nei til. Parken er stor, med god plass for hunden din til å løpe rundt og leke sammen med andre hunder. Når sola skinner på den åpne plassen kan det fort bli varmt, og da er det flott at det ligger en vannkartong og flere vannskåler rundt omkring. Det er også benker vi tobeinte kan sitte på.

Elling i farta! Foto: Thea Kristine Rønsen

Hundejordet på Skedsmokorset (kart her)

Denne hundeparken finner du bak Circle K på Skedsmokorset, ved siden av Midtskogveien 14. Selv om parken ikke er så veldig stor, har den et variert og litt spennende terreng for hunder. De mange trærne gir skygge, noe de firbeinte er takknemlige for på varme dager. Ta gjerne med noe å drikke eller spise, for her har du en benk du kan sitte på. Parkeringsplassen er rett utenfor inngjeringen - perfekt for deg som ikke gidder å gå langt for å finne fram.

– Dette er bare andre gangen jeg er her, og jeg kommer definivt tilbake, sier Annette Granli. Hun synes det er fantastisk at det finnes parker hvor hunder får løpe fritt og bli kjent med andre hunder.

 – Det er flott med en hundepark så nærme hjemme, fortsetter hun. Granli har besøkt hundeparken i Lillestrøm tidligere, men synes det blir litt for langt unna. Derfor er hun storfornøyd med at det er en park på Skedsmokorset.

Pernille Holmer (t.v.) og Annette Granli. Foto: Thea Kristine Rønsen 

Hundejordet på Skjetten (kart her)

Denne hundeparken finner du rett bak IDUN-bygget. Her får hunden din god kondisjontrening, da det er et kupert område. Også i denne hundegården er parkeringen rett utenfor gjerdet og det er en benk å sitte på. 

– Disse hundeparkene er bra for sosialisering, sier Ann Kristin Elfgen. Hun mener at sosialiseringen som skjer i hundegården gjør det lettere å omgås andre hunder ellers. 

– Det kan også være godt for forholdet mellom hunder i samme hushold, fordi de lærer å tolke kroppspråk hos andre hunder og kan bruke dette videre i sitt forhold hjemme. Jo fler hunder, jo bedre, sier hun.

– Det er utrolig praktisk med hundepark, for Trixi "sliter seg ut" og da blir det roligere om kvelden hjemme hos meg, ler Ann Kristin Elfgen. Foto: Thea Kristine Rønsen.

– Jeg tenker også det er viktig for hundeeiere å besøke en hundepark. Du kan få gode tips og råd, spesielt hvis du har fått ny hund. Det er også utrolig gøy å treffe andre med samme interesserer, og le av hundene som leker sammen. Om du har liten hage, eller ikke hage i det hele tatt, er en hundepark et godt alternativ, sier Elfgen.

Tilbake
ANNET INNHOLD