Lillestrøm
Tidligere Telenor-direktør Berit Svendsen er nå ansvarlig for den internasjonale satsningen til Vipps. På Scene 5 vil hun fortelle om sin vei til toppen i næringslivet.
Tidligere Telenor-direktør Berit Svendsen er nå ansvarlig for den internasjonale satsningen til Vipps. På Scene 5 vil hun fortelle om sin vei til toppen i næringslivet.

Fordi det er verdt det - om kvinner på toppen

NRK-journalisten Lilla Sølhusvik har med seg Berit Svendsen og Anne Marit Panengstuen når hun gjester Scene 5 onsdag 24. april.

– Tidligere Telenor-direktør Berit Svendsen og administrerende direktør i Siemens, Anne Marit Panengstuen, fortelle sin historie om veien til toppen i næringslivet. De påstår selv at de er to «vanlige» kvinner som bare har tatt de utforingene som kom deres vei, men det skal vi finne ut av, sier Sissel Tveit, som driver kafeen Scene 5 på Lillestrøm Kultursenter.

INVITERER TIL VITENKAFÉ: Sissel Tveit ønsker velkommen til en spennende vitenkafé på Scene 5, onsdag 24. april kl. 19.30. 

Lilla Sølhusvik har i en årrekke vært politisk journalist i NRK, utenriksreporter og redaksjonssjef for NRK Alltid Nyheter. Nå er hun aktuell med boken «Fordi det er verdt det», der hun ønsker å finne ut hvorfor det er så få kvinnelige ledere i næringslivet. I boken deler åtte kvinnelige pionerer sine opp- og nedturer, utfordringer og gode råd. 

– Det overrasker meg at så mange spør om hva kvinner må ofre som toppledere. Det har matchet dårlig med historiene jeg hører om fantastisk spennende karrierer, sier NRK-journalist Lilla Sølhusvik. 

På Scene 5 vil det bli diskutert hva det skyldes at det er så få kvinnelige toppledere i næringslivet, hvilke utfordringer det byr på å lede store konserner og samtidig ofte måtte forholde seg til et usynlig glasstak.


– Jeg ville vite hva som trigget dem, hva som er gøy. De har disse jobbene fordi alt arbeidet absolutt er verdt det – for dem, men i høyeste grad også for samfunnet ellers. Dette er kvinner som har fått bruke seg selv, kunnskapene og erfaringene sine til å utrette store ting i næringslivet. 

Anne Marit Panengstuen fra Årnes er adm. dir. for Siemens Norge AS og har de siste årene ledet Siemens gjennom en omfattende endringsprosess innen digitalisering.

– Dette er et tema som også gjør arrangementet interessant for unge jenter, som oppfordres til å velge utradisjonell utdanning - gjerne innenfor teknologi. Vi ønsker alle velkommen til en interessant kveld hos oss - og spre gjerne ordet. Det er gratis inngang, som vanlig, sier Sissel Tveit. 


SE FACEBOOK-ARRANGEMENTET HER 

Tilbake
ANNET INNHOLD