Lillestrøm
Tema for Verdensdagen for psykisk helse er "vær raus", og initiativtaker Tove Fausk Buen er ganske raus som inviterte alle til gårsdagens lysvandring langs Sagelva/Nitelva.
Tema for Verdensdagen for psykisk helse er "vær raus", og initiativtaker Tove Fausk Buen er ganske raus som inviterte alle til gårsdagens lysvandring langs Sagelva/Nitelva.

Gårsdagens lysvandring gikk langt over forventningene

Med over 1700 fakler, utallige opptredener og kulturelle innslag, vaffelsalg og et oppmøte på over 2000 mennesker ble den åtte kilometer lange lysvandringen til en storsuksess!

Tove Fausk Buen og kollegaene fra Avdeling for Psykisk Helse og Rus i Skedsmo kommune brukte hele dagen på å sette ut og tenne fakler. Hun føler seg veldig heldig at alt klaffa og mener kvelden sto opp til forventningene.
- Jeg hadde aldri trodd det skulle komme så mange mennesker, ler hun. 
Arild Hammershaug, kommunaldirektør i undervisningsavdelingen, startet kvelden ved Slorahallen med en åpningsapell om psykisk helse og fellesskap. Initiativtakerne hadde også ordnet diverse kulturelle innslag som befant seg langs elva, som kor, sang og barnetegninger i trærne. Dette valgte de å holde hemmelig for spenningens skyld!

Få med deg mer av alt som skjer i Lillestrøm her!

Ikke bare én, men to flammeslukere opptrådde under lystoget. Dette var overraskelsen Tove Fausk Buen var mest begeistret over. Foto: Thea Kristine Rønsen.

Kvelden eide bare god stemning!
Vennegjengen Maria, Mathilde og Adrian følte den positive energien fra alle menneskene rundt seg, og det var det som gjorde kvelden vellykket for dem. 
- Det burde vært flere ungdommer her fordi det er så utrolig mange i vår aldersgruppe som sliter med psykisk helse. De hadde hatt godt av å være her i kveld, forteller vennene. De mener at å omgås ute med folk er en flott metode for å opptrettholde en god psykisk helse. De håper lysvandring blir en årlig tradisjon, og at ungdom kommer seg opp fra sofaen og støtter saken på neste tur.

Maria Linnerud (t.v.), Mathilde Sebdal og Adrian Kirkerud. - Den gode stemningen gir oss litt julestemning, ler de. Foto: Thea Kristine Rønsen.

Maria, Mathilde og Adrian deltok fordi de mener dette er en god sak. 
- Psykisk helse er et tema vi må sette et større fokus på, og derfor er det viktig at folk stiller opp for å vise andre at de ikke er alene, sier de. 

Tema psykisk helse er viktig for alle aldre. Ekteparet Bjørn og Bjørg Stærfelt er også storfornøyd med kvelden.
 - Det er strålende at noe slikt som dette skjer i lokalmiljøet, og det er viktig at vi støtter opp under det, mener de begge. Akkurat som ungdomsgjengen, mener ekteparet det er viktig at vi viser at vi bryr oss og stiller opp på arrangementer som dette. 
- Det er jo også en god mulighet for frisk luft og en fin tur, ler de.

Bjørn (t.v.) og Bjørg Stærfelt ble positivt overrasket over hvor mange som møtte opp. - Vi gikk hjemmefra og det var nesten kø på vei til Slorahallen, forteller de. Foto: Thea Kristine Rønsen.

- Forventningene våre ble 100% innfridd, forteller ekteparet. De håper også på at lysvandring langs Sagelva/Nitelva blir en årlig tradisjon. Da er det bare å krysse fingrene og vente til neste år! 

Tilbake
ANNET INNHOLD