Lillestrøm
Skisse: Kapsel Design
Skisse: Kapsel Design

Grønnere Byfest med unikt SOLCELLE-TRE!

Trenger du å lade mobilen på Byfesten? Da kan du besøke Akershus Energi sitt vakre og spennende solcelle-tre.

– Vi ønsker å gjøre en forskjell og være en aktiv deltager i den videre utviklingen av Lillestrøm som en grønn by. Byfesten har grønt fokus og er en fest for hele byen. Alle har mulighet til å være med, fordi alle konserter er gratis. Det er et unikt konsept og på denne måten kommer vårt engasjement alle til gode, sier Frank Sagvik i Akershus Energi.

AKERSHUS ENERGI VARMER OPP BYEN: Prosjektleder for Byfesten, Robert Skrolsvik (t.v.) er glad for at jubileumssponsor Akershus Energi v/Frank Sagvik har fokus på grønne tiltak for Byfesten i Lillestrøm. 

Han forteller at de ønsker å fokusere på fremtidsrettede og fornybare energiløsninger, som bruk av solcellepaneler.

– I forbindelse med årets Byfest har vi inngått et samarbeid med Kunnskapsbyen Lillestrøm og OREEC-nettverket for å diskutere hvordan vi kunne synliggjøre oss ytterligere under Byfesten.

Én av ideene var å lage et soltre. Solpanelene lager strøm som lagres i batterier, slik at man kan utnytte solen hele dagen. Så du skal kunne lade mobilen på standen hele døgnet, sier Sagvik.

SAGER OG SNEKRER PÅ SOLTREET: Møbelsnekker Eduardo Sandoval (t.v.) ved Hoff Snekkerverksted i Lillestrøm har hatt ansvaret for byggingen av treet, som lages av 36 mm tykk kryssfinér av bjørk. Her sammen med kollega Kenneth Nergaard.

Utviklet og bygget i Lillestrøm

Daniel Bügel fra Kunnskapsbyen Lillestrøm og OREEC, er prosjektleder for arbeidet med soltreet. Han forteller at de har hatt gleden av å inkludere flere lokale selskap i arbeidet.

– Kapsel Design i Lillestrøm tegnet en stilig løsning, Hoff Snekkerverksted tok utfordringen med å bygge det. Otovo AS, der Akershus Energi er medeier, leverer solpanelene.
Smart Elektro i Lillestrøm står for den elektriske installasjonen. Dette har vært et supert teamwork, og vi er veldig spente på å se det i bruk under Byfesten, sier Bügel, som er veldig glad for at samarbeidspartnere ønsker å vise frem denne klimavennlige løsningen under Byfesten.


– Det er også spennende at så mange Lillestrøm-bedrifter med dyktige mennesker gjør store deler av arbeidet med soltreet. Kunnskapsbyen er også sekretariat for Solenergiklyngen i Norge. Det er flott at vi får vist frem norsk kompetanse på solenergi på Byfesten.

HIGHWAY TO EL! Ragn-Sells nye avfallsbil er en el-bil! – Vi ønsker å være en pådriver for utviklingen av ny teknologi, og redusere støy og utslipp. Bilen er den første, elektriske komprimatorbilen i Norge og har en rekkevidde på 25 mil, sier Bård Eithun (t.v.), transportleder hos Ragn-Sells AS. Her sammen med Rune Brakestad fra Lillestrøm Kultursenter.

  • #næring
  • #lillestrøm
Tilbake
ANNET INNHOLD