Lillestrøm
Kom på Byfesten og besøk Akershus Energi sitt Solcelle-tre! Du finner det midt i Storgata. <br/>Illustrasjon: Kapsel Design
Kom på Byfesten og besøk Akershus Energi sitt Solcelle-tre! Du finner det midt i Storgata.
Illustrasjon: Kapsel Design


Grønnere Byfest med unikt SOLCELLE-TRE!

Trenger du å lade mobilen på Byfesten? Da kan du besøke Akershus Energi sitt vakre og spennende solcelle-tre.

– Vi ønsker å gjøre en forskjell og være en aktiv deltager i den videre utviklingen av Lillestrøm som en grønn by. Byfesten har grønt fokus og er en fest for hele byen. Alle har mulighet til å være med, fordi alle konserter er gratis. Det er et unikt konsept og på denne måten kommer vårt engasjement alle til gode, sier Frank Sagvik i Akershus Energi.

SAGER OG SNEKRER PÅ SOLTREET: Møbelsnekker Eduardo Sandoval (t.v.) ved Hoff Snekkerverksted i Lillestrøm har hatt ansvaret for byggingen av treet, som lages av 36 mm tykk kryssfinér av bjørk. Her sammen med kollega Kenneth Nergaard.

Utviklet og bygget i Lillestrøm

Daniel Bügel fra Kunnskapsbyen Lillestrøm og OREEC, er prosjektleder for arbeidet med soltreet. Han forteller at de har hatt gleden av å inkludere flere lokale selskap i arbeidet.


– Kapsel Design i Lillestrøm tegnet en stilig løsning, Hoff Snekkerverksted tok utfordringen med å bygge det. Otovo AS, der Akershus Energi er medeier, leverer solpanelene. Smart Elektro i Lillestrøm står for den elektriske installasjonen.

Dette har vært et supert teamwork, og vi er veldig spente på å se det i bruk under Byfesten, sier Bügel, som er veldig glad for at samarbeidspartnere ønsker å vise frem denne klimavennlige løsningen under Byfesten.

– Det er også spennende at så mange Lillestrøm-bedrifter med dyktige mennesker gjør store deler av arbeidet med soltreet. Kunnskapsbyen er også sekretariat for Solenergiklyngen i Norge. Det er flott at vi får vist frem norsk kompetanse på solenergi på Byfesten.

AKERSHUS ENERGI VARMER OPP BYEN: Prosjektleder for Byfesten, Robert Skrolsvik (t.v.) ønsker Akershus Energi v/Frank Sagvik velkommen som jubileumssponsor for Byfesten i Lillestrøm.

 

 

 

Tilbake
ANNET INNHOLD