Lillestrøm
Mats Moe (27) har rollen som den morsomme og distré postmannen i «Da verden kom på skinner». I august braker det igjen løs med bymusikal i Lillestrøm. Og Mats er klar for den komiske rollen. Foto: Anne Merete Rodem
Mats Moe (27) har rollen som den morsomme og distré postmannen i «Da verden kom på skinner». I august braker det igjen løs med bymusikal i Lillestrøm. Og Mats er klar for den komiske rollen. Foto: Anne Merete Rodem

Han er landets morsomste postmann!

– Jeg visste ikke at han var så komisk! Han herjet jo på scenen og fikk alle til å le, sier Mats Moe (27) fornøyd. At både postmannen og bymusikalen «Da verden kom på skinner» skulle bli en så stor suksess, var han ikke forberedt på.

Måsan – ikke «myr»
– Men desto morsommere. For meg var det nok ekstra viktig, for dette var min første profesjonelle jobb. Jeg var på audition og leseprøve og fikk jobben på flekken.

Jeg tenkte «stup og skyt, dette kan bli gøy», og gjett om det ble det, sier Mats Moe, som nå går siste året på Teaterhøgskolen. Han har lært mye i sin første, store rolle – men han har også tilført viktige, lokale detaljer i stykket.


– Dette er jo et historisk spel fra Lillestrøm, så da var det viktig å få referansene riktig. Jeg måtte flere ganger påpeke at «dette sier vi ikke i Lillestrøm». Det heter for eksempel ikke myr, men måsan.

Jeg kjente godt til Lillestrøms historie, men har likevel lært mye nytt. Som at vi ikke hadde gatenavn da jeg var postmann. Ikke rart jeg ikke fant frem, ler Mats.

Jobber med heltene

Mats har alltid elsket musikaler og teater, og den første store opplevelsen som gjorde inntrykk, var Les Misérables på Lillestrøm Kultursenter i 2007. Han husker spesielt godt Erik-André Hvidsten i rollen som Javert.

– Det er Reidun Sæther og Erik-André Hvidsten som er årsaken til at jeg begynte med dette. De er så utrolig dyktige, så det er et stort sjokk for meg å få lov til å dele scene med dem nå. Det er nesten så jeg ikke tror det er sant. Det er virkelig stort og jeg håper mange kommer og ser på og deler gleden med oss.

 

Her kan du kjøpe billetter til den morsomme bymusikalen

Fun Facts om Lillestrøm
Mats mener at patriotismen i Lillestrøm er helt enorm og er glad for at publikum omfavner både byen og bymusikalen.
– Det er også en fin måte å lære mer om byen sin på. Jeg kan love at den som kommer får med seg mange morsomme fun facts her.Bymusikalen «Da verden kom på skinner» er en varm og humoristisk familiekrønike om en liten familie fra Lillestrøm. Handlingen er lagt til tiden da det første toget passerer Lillestrøm i 1854, til stasjonsbygningen, som fremdeles står i byen, er ferdig i 1934. Det blir vakker musikk, åpen himmel og et fantastisk ensemble bestående av kjente og kjære ansikter på scenen og i orkesteret.

Bymusikalen ble arrangert første gang i 2016, og ble en stor suksess. Forestillingen spilles på Stjerneplassen utenfor Lillestrøm Kultursenter.

Forestillingen er skrevet av Erik Schøyen og Henrik Amundsen, med musikk av Svein Gundersen.

Billetter amfi med tak kr 495,- / øvrige billetter kr 395,- NB! Byfesten-tilbud på billetter! Kun kr 200,- (gjelder ikke amfi)

Program og billetter

Arrangør: Lillestrøm Kultursenter


Rolleliste
:

Martin - Rune Svendsen

Gunhild - Mari Haugen Smistad

Madam Thrane - Reidun Sæther

Rolf - Erik-André Hvidsten

Den distré postmannen Sivert - Mats Moe

Martine - Kirsti Sørlie Hansen

Unge Gunhild - Linnea Hareton

Unge Martine - Matilda Mosand-Christiansen

Unge Martin - Henrik Sletteng-Fagerli

Unge Rolf - Theodor Lühr-Sæthre

Gutta fra Strømmen - Stefan Doknæs Mathisen og Maximillian Mathiesen

Nabokjerringene: Karoline Sollie, Stine Iren Fremstad, Mette Lise Nitteberg, Anna Bråthen Sælen og Rigmor Jensen Fjeldstad

Banearbeiderne: Espen Monsrud, Ken Dahle og Arvid Selsing

Ensemble fra Frisk Pust, musikanter fra Lillestrøm Musikkorps og mange lokale skuespillere, både voksne og barn.

Et strålende band er også med, bestående av kapellmester Jarle Storløkken, Erik K. Jøkling, Bjørge Verbaan og Henrik Hilmersen

  • #kultur
  • #teater
Tilbake
ANNET INNHOLD