Lillestrøm
31. august ble det nye inkubasjonssenteret for bruk av romteknologi åpnet av generaldirektør Jan Wörner fra den europeiske romorganisasjonen ESA. <br/>Foto: Christian Tandberg, FFI .
31. august ble det nye inkubasjonssenteret for bruk av romteknologi åpnet av generaldirektør Jan Wörner fra den europeiske romorganisasjonen ESA.
Foto: Christian Tandberg, FFI .

Har du en businessidé fra verdensrommet?

ESAs norske innovasjonssenter er åpnet i Forskningsparken på Kjeller. Her blir det store muligheter for gründere som satser på bruk av romteknologi.

ESA Business Incubation Centre Norway (BIC) skal velge ut og hjelpe oppstartsbedrifter som vil utvikle nye produkter, applikasjoner eller tjenester basert på forskning eller teknologi fra verdensrommet.


For gründere over hele landet
Senteret skal drives av Kjeller Innovasjon, og ha kontorer i Lillestrøm, Oslo, Stavanger og Trondheim. Målet er å støtte oppstartsbedrifter over hele landet. De mest lovende prosjektene kan få inntil 50 000 euro i støtte fra ESA og Innovasjon Norge.


Videohilsen fra ministeren
I løpet av fem år skal ESA BIC Norway støtte i alt 25 bedrifter.
- Jeg er overbevist om at norske entreprenører og gründere vil gripe muligheten til å ta del i det voksende markedet for romteknologisk spin-off, sa næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en videohilsen under åpningen.


Nye jobber
- Ved å gjøre ESAs innsikt og teknologi tilgjengelig for nytenkende entreprenører gjennom teknologioverføringsprogrammer og inkubatorer, bidrar vi til at Europas investeringer i romforskning og utvikling gir nye jobber og næringsvirksomhet, sa generaldirektør Jan Wörner da han signerte avtalen på vegne av ESA.

© LillestrømLivet: Møt landbruksroboten fra Saga Robotics, som bruker data fra satellitter for å utføre sine oppgaver. Den kan blant annet frakte grønnsakskasser og bestråle planter mot meldugg. Roboten er utviklet av forskere ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU).
I bakgrunnen sees gjester fra oppstartsbedrifter, innovasjonsmiljøer, rombedrifter, investorer, institutter og etater som kom for å markere etableringen av ESAs første Business Incubation Centre (BIC) i Norge. Foto: Christian Tandberg, FFI .

 

Tilbake
ANNET INNHOLD