Lillestrøm
Rune Svendsen (36) spiller grinebiteren Ebenezer Scrooge. Han har et dårlig forhold til julen, men så får han besøk av noen juleånder ... Foto: Anne Merete Rodem
Rune Svendsen (36) spiller grinebiteren Ebenezer Scrooge. Han har et dårlig forhold til julen, men så får han besøk av noen juleånder ... Foto: Anne Merete Rodem

Herlig juleeventyr med viktig budskap

Premieren er avholdt, og det til en super anmeldelse og terningkast 5 fra Romerikes Blad.
«Mr. Scrooge» himself kunne ikke vært mer fornøyd. Nå er han og resten av skuespillerne klare for å ta i mot ca. 6000 mennesker på forestillingene frem til jul.

– Budskapet er viktig og musikken er så fin. Dette er en briljant klassiker av Dickens, som er en av de virkelig store forfatterne, så det er helt fantastisk at så mange kommer for å se forestillingen, sier skuespiller Rune Svendsen.

Se glimt fra prøvene her: 

Hjemme hos familien Cratchit. Fra venstre: Felix Bjørlo Hagerup (Lille Tim), Espen Monsrud (Bob Cratchit), Nina Holter (Mrs. Cratchit), Jakob Kristiansen Lind (Peter Cratchit) og Othilie Nitteberg (Belinda Cratchit). 
SKAPER LATTER: Einar Egenes og Stein Eriksson er børsmegler og skipsreder i «Scrooge», og prøver på sin morsomme måte å få Scrooge til å bidra med penger til de fattige. 

Rune Svendsen (36) har hovedrollen som Ebenezer Scrooge på Lillestrøm Kultursenter, der han har «vokst opp» som skuespiller. Sist så du han som hovedrolleinnehaveren «Martin» i utendørs-bymusikalen «Da verden kom på skinner». Tidligere har han spilt i både Aladdin, Scrooge, Peter Pan og Oliver.

Hanne Selmer-Olsen er strålende som de forgagne julers ånd. 

Nå er han klar i rollen som den grinete gnieren Ebenezer Scrooge – en fyr han begynner å bli godt kjent med.
– Humbug! Snørr og gørr! Det er noe han sier rimelig ofte. Han er en surpomp, men etter hvert som man blir kjent med historien og bakgrunnen hans, får man også sympati for ham. Man kan forstå hvordan han er blitt som han er blitt. Han ble forlatt som barn og er preget av barndommen sin. Så oppførselen hans er en måte å beskytte seg på. Jeg tror alle har en Scrooge i seg. Måten hans å reagere på er kanskje en slags overlevelsestaktikk. Så skjer det ting som gjør at Scrooge endrer holdning, sier Rune, som forteller at julebudskapet i historien rører ham.


– Det treffer meg veldig. Og det hender det kommer noen tårer på scenen - særlig fra meg, ler Svendsen. 

Mathias Steen Hauge (Unge Scrooge) og Tiril Marie Olsen (Belle) med fantastiske sangprestasjoner, her fremfører de «Hvert vårt liv». 

 Familiemusikalen «Scrooge – Et juleeventyr»

«Scrooge» er Charles Dickens magiske juleeventyr om Ebenezer Scrooge, den velstående og gjerrige forretningsmannen som mener personlig rikdom er mer verdifull enn julefeiring, følelser og veldedighet.

KJØP BILLETTER HER 

Dinah Grimsby som Lizzie og Jan Edison Leyton Fergestad som Scrooge som åtteåring. 

Spilles: 

Lørdag 1. desember kl. 14.00 og 18.00

Søndag 2. desember kl. 14.00 og 18.00

Torsdag 6. desember kl. 18.00 (få billetter)

Fredag 7. desember kl. 18.00

Lørdag 8. desember kl. 14.00 og 18.00

Søndag 9. desember kl. 14.00 og 18.00 (utsolgt)

Torsdag 13. desember kl. 18.00 (utsolgt)

Fredag 14. desember kl. 18.00

Lørdag 15. desember kl. 14.00 og 18.00

Søndag 16. desember kl. 14.00 og 18.00

Tilbake
ANNET INNHOLD