Lillestrøm
«Bokhandler Beth» har gode tips til deg som er glad i å slappe av med en god bok.  Foto: Anne Merete Rodem
«Bokhandler Beth» har gode tips til deg som er glad i å slappe av med en god bok. Foto: Anne Merete Rodem

Kos deg med disse bokperlene i sommer!

Nyt sommeren med en herlig bok! Her er Bokhandler-Beths beste boktips for sommeren.

Berit Elisabeth Nysæter (42), også kalt «Bokhandler Beth» i sosiale medier, er en dedikert bokhandler på Norli i Lillestrøm. Hun arrangerer boblende bokbad med aktuelle forfattere og i  år ble hun nominert til «Gullboken« i klassen «Beste bokhandler», arrangert av Forleggerforeningen.

Ta med deg en god bok hit når du skal ut og bade

– Jeg elsker å lese inspirerende og underholdene bøker. Det er viktig å finne noe tid til seg selv i en travel hverdag – det er vel anvendt tid, sier Berit.

– A book a day keeps reality away! 

Ferie er pocket-tid og her er noen av bøkene hun anbefaler deg denne sommeren:

 

«For evig» av Sarah Jio

Kaileys forlovede, Cade, forsvinner brått, og blir sporløst borte. Flere år senere møtes de igjen, men da har Kailey startet på nytt og funnet kjærligheten i Ryan, sin nye forlovede. Hvor har Cade vært i disse årene, og hvorfor kommer han tilbake?

En hjertevarm historie om tapt kjærlighet og om vanskelige valg. Dette er en overbevisende, vakker og spennende kjærlighetsroman om hvor mye man kan være villig til å ofre for å oppleve ekte kjærlighet. En varm og fin fortelling, lettlest og perfekt til en deilig feriedag!

«Jomsviking» av Bjørn Andreas Bull-Hansen

Dette er en utrolig sterk fortelling fra dramatiske år i norsk historie, fra perioden 993-1000 etter Kristus. Vi følger Torstein Tormodson, som bare 12 år gammel blir trell for Olav Tryggvasons menn og senere blir trent som kriger for de beryktede jomsvikingene. Dette er en spennende, troverdig og velskrevet roman. Reisen til vikingetiden fasinerer – og dersom du likte serien «The Vikings», vil du like denne boken.

 

«Verden uten deg» av Jill Santopolo

Lucy og Gabe møtes for aller første gang, 11. september 2011. Var det skjebnen som førte dem sammen? Var din første kjærlighet den største? Romanen «Verden uten deg» drar deg med inn i en historie om det som har vært og det som ikke ble. Hvor langt er du villig til å gå for å følge drømmen? Dette er en annerledes historie om kjærlighet. En rørende fortelling om identitet og livsvalg. Absolutt herlig ferielesning!

 

«Huset ved nattens begynnelse» av Catherine Banner

Likte du «Kaptein Corellis mandolin», kommer du til å bli oppslukt av denne boka. Det er en magisk familiesaga der du følger en familie på den fiktive øya Castellamare utenfor kysten av Sicilia, gjennom fire generasjoner. Denne boken har alt en god sommerbok skal inneholde; sterkt vennskap, rivalisering, kjærlighet, svik og spennende historiske hendelser. Rett og slett meget underholdende!

 

«Den andre kvinnen» av Amanda Prowse

En lettlest og hjerteskjærende roman om et kjent tema: ekteskap som havarerer. Hvordan stabler du deg tilbake på bena og finner styrken i deg selv når mannen i ditt liv har forlatt deg for en ny? Hvordan være en god mor, når livet ditt raser sammen?

Amanda Prowse skriver utrolig godt om hverdagslivet og har en unik evne til å sette ord på vanskelige opplevelser. Denne boken er både god og vond, og får frem både latter og tårer.

 

«Heksen» av Camilla Lâckberg

Dette er kanskje hennes beste krimroman til nå, utrolig spennende og velskrevet. Aftonbladet skriver: «Lackberg fanger overbevisende og skremmende hvordan hver tid har sine hekseprosesser».

Fireårige Linnea forsvinner fra en gård utenfor Fjällbacka. Tretti år tidligere forsvant fire år gamle Stella fra den samme gården. Vonde minner vekkes til live og gamle sår rives opp i det lille samfunnet. Denne boken er nesten umulig å legge ifra seg. En utrolig spennende og vellykket krimroman. Sommerens «må lese»!

 

«Øyas hemmelighet» av Patricia Wilson

Hele livet har Angie vært nysgjerrig på morens hemmelige fortid. Hun vil veldig gjerne vite mer om sin egen mors oppvekst i den avsidesliggende landsbyen på Kreta.

Hun reiser på besøk til bestemoren, og får dermed høre historien som ingen har villet snakke om og som har splittet familien i lang tid. Dette er en dramatisk kjærlighetshistorie med andre verdenskrig som bakteppe. Sterk lesning om hvor langt en mor er villig til å gå for å beskytte sine barn. Nyt reisen til Kreta og følelsen av sand mellom tærne!

 

«Ulvefellen» av Aslak Nore

Er du klar for en spiontriller fra innsiden av Hitlers rike, så er denne være perfekt sommerlesning for deg. Romanen er basert på virkelige hendelser og Aslak Nore skriver overbevisende og spennende om motstandsbevegelsen, dobbeltagenter og kampen om å avverge et tysk «vidundervåpen» som vil kunne avgjøre krigen.

Romanen vant Rivertonprisen som beste kriminalroman i 2017 og har fått femmere på terningen fra de fleste anmeldere.

  • #lillestrøm
  • #kultur
Tilbake
ANNET INNHOLD