Lillestrøm
LILLESTRØMS BLIDESTE! – Det er jo litt gøy å dresse seg opp da, ler Jan Martinsen. før han forsvinner en lynrask tur innom Martins for å vise seg frem for en kollega. Uansett hvor han gikk i byen var det nesten ingen som kjente han igjen.
LILLESTRØMS BLIDESTE! – Det er jo litt gøy å dresse seg opp da, ler Jan Martinsen. før han forsvinner en lynrask tur innom Martins for å vise seg frem for en kollega. Uansett hvor han gikk i byen var det nesten ingen som kjente han igjen.

– Ingen kjente meg igjen!

Jo, det ER Jan Martinsen! – Norske menn kan trygt våge litt mer i klesveien. Se på denne forvandlingen! sier stylisten fornøyd. 

– Kona Susan overtalte meg! Jeg hadde aldri i verden sagt ja ellers. Kanskje hun mente jeg trengte det? ler Jan Martisen.

«Alle» har hørt om Martins Pub i Lillestrøm – og Jan Martinsen – kjent som den joviale, rause og blide grunnleggeren av nevnte pub. Og stolt etablerer og sponsor av Nebbenfestivalen gjennom de tre siste årene. Han har kanskje byens største smil, og de fleste kjenner han som et JA-menneske. Bortsett fra når det kommer til å stille opp i en bli-ny-spalte. Det satt litt langt inne. Helt til han diskuterete det med kona.

TOTAL MAKEOVER! – Jeg har vel egentlig ingen spesiell stil. Det går stort sett i arbeidstøy. Men det er moro å prøve noe helt annet, sier Jan Martinsen, som er superfornøyd med sin nye look. Til daglig går han stort sett i slitte jeans, hettegenser og komfortable joggesko. 

– Hun var ikke i tvil. Dette var en sjanse jeg ikke kunne gå glipp av, ler Jan Martinsen. På sin bli-ny-dag får han gode råd av stilkonsulent Gunn Brennhaugen, innehaver av styling-og-shopping-selskapet Leverage i Lillestrøm.

Hun er opptatt av at man skal se hele personen. 
– Hva er det du legger merke til først når du ser deg selv i speilet, er det deg selv eller klærne du har på deg? Det handler om å finne de fargene som løfter deg som person. Jeg tenker også alltid på sammenhengen mellom mønster og ansiktstrekk. Har du myke trekk, anbefaler jeg å velge buede linjer fremfor rette.

LYKKETROLL: Det er sllik vi er vant til å se Jan Martinsen: med rufsete, halvlangt lykketrollhår. – Jeg har vel alltid bare hatt det sånn, sier han. 

Jan Martinsen fikk en god klipp hos frisør Paul Kristiansen på Tomina Frisør i Lillestrøm. 

– Så kort hår har jeg ALDRI hatt! sier han lattermildt på vei ut.

– Men det føles bra! 

NÆRINGSJEF I SKEDSMO KOMMUNE, MARIA HOFF AANES, BLE NY! SE BILDENE HER! 

SI HEI NY SVEIS! – Gjør hva du vil, du har frie tøyler, sier Jan Martinsen til frisør Paul Kristiansen hos Tomina i Lillestrøm. 

Jan smiler og sier at han føler seg så fin at han burde invitert kona Susan ut på date. 

– Dette antrekket er veldig flott, men også så komfortabelt at jeg kunne gått på jobb i det, ikke sant? Det kan brukes til litt av hvert. Denne buksen er jo fantastisk deilig. 

FIN I FARTA! Dette antrekket likte jeg kjempgodt! Det kan jeg bruke til mye. Og buksa er kjempekomfortabel. Det er viktig! sier Jan Martinsen. Jakke fra Sand (Mostue) kr 3900,-, genser fra Hugo Boss (Mostue) kr 1700,-, bukse fra Les Deux (Mostue) kr 1100,-, veske fra By Ahler (Bertoni) kr 2699,-, sko fra Jack & Jones kr 899,-, skjerf fra Sand (Mostue) kr 1400,-. 

Jan Martinsen vandrer rundt i Lillestrøm og får for én gangs skyld gå i fred. Ingen kjenner han nemlig igjen. Sykkelbudet Øyvind «Budist» sykler forbi, men snur femti meter nedi gata og kommer tilbake.

– Jan, er det DEG? spør han forundret. Du ser helt fantastisk ut! Jøss! Imponerende. 

JAN RINGER KONA: – Nå skulle du sett meg! Men du får se bildene da, ler han. Et skjerf som tar opp fargene både fra genseren og jakken, skaper en helhet, samtidig som det spriter opp antrekket.

– Blått mot brunt er fine kontraster, forklarer Gunn. Et skjerf som tar opp fargene både fra genseren og jakken, skaper en helhet, samtidig som det spriter opp antrekket. Til antrekket har Gunn valgt en veske fra By Ahler fra Bertoni. 

– Det gjør antrekket mer casual, forklarer hun.

FESTFIN & FESTVIN: – Jakken er så flott og skiller seg ut både med tanke på farge og materiale, så her trenger han ikke så mye ekstra, sier stylist Gunn Brennhaugen. Jakke fra Sand (Mostue) kr 4700,-, skjorte fra Eton (Mostue) kr 1500,-, bukse fra Hugo Boss kr 1600,-. 

– Han har blitt noen år yngre nå, smiler servitøren på Mirabel. Jan Martinsen poserer selvsikkert og smiler til kameraet som om han aldri hadde gjort noe annet. Det føles i et lite øyeblikk som om vi alle er del av en eksklusiv filminnspilling, med Jan som den barske hovedpersonen.

GURO HOVIND BERNTSEN FRA LILLESTRØM KULTURSENTER GIKK NED 20 KILO OG BLE NY! SE SAKEN HER! 


JAMES BOND NESTE! Jan sitter klar ved telefonen - i tilfelle de ringer fra casting-byrået og kaller inn ham inn til audition for James Bond. 

– Om jeg er glad i å handle klær selv? Aldri! Men jeg pleier alltid å få klær til bursdagen min, så det er kanskje et hint fra de rundt meg. 

FLØYELSFIN MIMRESTUND: – Dette antrekket hadde jeg verken funnet eller valgt på egenhånd, ler Jan Martinsen. – Men jeg har faktisk hatt fløyelsbukser en gang i tiden!

DRESS FOR SUCCESS: – Blått mot brunt er flotte kontraster, sier stylisten. Jan Martinsen har på seg jakke fra Hugo Boss (Mostue) kr 6900,-, skjorte fra Stenströms (Mostue) kr 1900,-, bukse fra Hugo Boss (Mostue) kr 1600,-, sko fra Jack & Jones kr 899,-, belte fra Jack & Jones kr 299,-, sexpence fra Bertoni. 


HVEM ER DU? – Jeg kjente deg ikke igjen! Sånn har jeg aldri sett deg før! Jeg må få ta et bilde av deg, utbryter forbipasserende Stein «Bingo» Johannessen, som ignorerte Jan Martinsen flere ganger - helt til Jan måtte rope «Hei, det er meg!»
FREMHEVER MANNEN: – Jan er en litt sjenert type som ikke liker å stikke seg for mye ut. Men han har et herlig smil som virkelig får frem personligheten hans, skryter Gunn Brennhaugen. Hun forteller at hun styler for å fremheve mennesket bak antrekket, og synes det er viktig å med en god prat med kunden i forkant av stylingen. 

Og hva har Jan Martinsen lært når det kommer til klær? Det er vi spente på å høre ...

– Jo, dette var gøy og ikke så skummelt som jeg trodde. Jeg har lært mye om hva slags farger jeg burde bruke. Og at det er lurt å spørre om råd hos folk som kan dette. Og så har jeg lært at jeg skal ha skjorta oppi buksa, sier Jan Martinsen med et lurt smil. Han er nemlig ikke helt sikker på om han kommer til å huske på det i morgen. 

PUH, FERDIG! – Det var veldig gøy, men jeg må innrømme at jeg gledet meg til å bli ferdig. Det er ikke så lett som man skulle tro å være modell, sier han til journalist Ane Lykke i LillestrømLivet. 

SE FLERE BILDER FRA JANS BLI-NY-DAG I BILDEGALLERIET! 

Tilbake
ANNET INNHOLD