Lillestrøm
NABOKJERRINGENE STYRER BYEN: F.v. Stine Iren Fremstad, Rigmor Jensen Fjeldstad og Mette Lise Carlsen. Foto: Anne Merete Rodem
NABOKJERRINGENE STYRER BYEN: F.v. Stine Iren Fremstad, Rigmor Jensen Fjeldstad og Mette Lise Carlsen. Foto: Anne Merete Rodem

Ingen slipper unna byens nysgjerrige nabokjerringer

De står i vinduene sine og passer på alt og alle. Ingen slipper unna syrlige kommentarer fra nabokjerringene i byen.

– Ei er litt for glad i flaska. Ei kan ikke fordra strømlinger. Ei tror hun er litt finere enn de andre. De har alle forskjellige personligheter, men også likehetstrekk. De elsker å kommentere alt som foregår i byen, sier manusforfatter og produsent Henrik Amundsen fra Lillestrøm Kultursenter.

HISTORISK OG MORSOMT: Du lærer mye spennende og artige «fun facts» om Lillestrøm i «Da verden kom på skinner». 

Les mer og kjøp billetter her

TRUER MED Å FLYTTE: Karoline Sollie er møkk lei av toget som ramler forbi Lillestrøm stasjon. 

Sammen med kollega Erik Schøyen setter han denne sensommeren igjen opp supersuksessen «Da verden kom på skinner» utenfor Lillestrøm Kultursenter.

VERDENS MORSOMTE POSTMANN: Byens postmann (Mats Moe) sliter med å levere brev i riktig postkasse. Det blir det trøbbel av og det er særlig Martin (Rune Svendsen) som blir rammet av. 

Hater strømlinger

– Jeg er en typisk nabokjerring. Heter fru Sylteby og er ganske treig – jeg ligger et hakk etter de andre. Og jeg hater strømlinger, ler Mette Lise Carlsen.

Fru Sylteby (Mette Lise Carlsen) er veldig blid, men ganske treig i nøtta. 

Hun spilte nabokjerring også første gang bymusikalen ble spilt, for to år siden. Datteren Othilie var med som unge Gunhild.
Nå gleder hun seg til en ny og fantastisk sommer med tekstpugging og prøver sammen med de øvrige nabokjerringene Therese Nybakken Johnsen Karoline Sollie, Stine Iren Fremstad og Rigmor Jensen Fjeldstad.

Fru Ræløy (Rigmor Jensen Fjeldstad) er glad i en dram. Hun har to barn, men vil hun klare å beholde huset?

Glad i en dram
Rigmor har rollen som fru Ræløy – en nabokjerring som er litt for glad i en dram.
– Jeg ser på hver anledning til å feire i vinduet med en liten klunk fra lommelerka. Men ikke så mye at noen legger merke til det, jeg har tross alt to unger.

SKAL VÆRE SÅ FIN PÅ DET: Enkefru sagbruksformann Thorsén tror hun er litt finere på det enn andre. Men tar seg en dram og husker ikke om mannen lever eller ei. 

Er mannen død?
Enkefru sagbruksformann Thorsén er mer av den ordentlige typen. I alle fall liker hun selv å tro at hun er det. Hun har tross alt vært gift med nå avdøde sagbruksformann Thorsén.


– Du kan se det på gardinene mine at jeg er litt finere på det. Jeg tar meg også gjerne en dram innimellom, så noen ganger husker jeg ikke om mannen min er død eller ikke, ler Stine Iren Fremstad.

STUM? Fru Grønneberg (Therese Nybakken Johnsen) har ikke ORD! 

Har ikke ord
Fru Grønneberg har også – som nabokjerringer flest – en mening om det meste. Problemet er at hun ikke har ord, forteller Therese Nybakken Johnsen.

– Hun lirer av seg noen småkommentarer, og så bygger det seg opp en kraftsalve mot slutten.

Styrer byen
Kjerringene elsker rollene som byens «overhoder» og gleder seg til ny sesong, der de kan få kommentere alt og alle.
– Ja, vi liker å ha et ord med i laget, selv om vi blir litt misforstått. Det er egentlig vi som styrer byen.

BESTEMT DAME: Reidun Sæther gjør en glimrende figur som myndige Madame Thrane, som driver jernbanekafeen i Lillestrøm. 
Tilbake
ANNET INNHOLD