Lillestrøm
SPORTY NÆRINGSSJEF I NY LOOK: Kortermet bluse fra Gestuz (Mostue), kr 999,-, bukse fra Gestuz (Mostue) kr 1499,- , dressjakke fra Freequent (Taxi) kr 500,-, veske (Taxi) kr 1100,-, marineblå pumps fra Clarks (Lest sko) kr 899,-. Foto: Anne Merete Rodem
SPORTY NÆRINGSSJEF I NY LOOK: Kortermet bluse fra Gestuz (Mostue), kr 999,-, bukse fra Gestuz (Mostue) kr 1499,- , dressjakke fra Freequent (Taxi) kr 500,-, veske (Taxi) kr 1100,-, marineblå pumps fra Clarks (Lest sko) kr 899,-. Foto: Anne Merete Rodem

– Jeg hadde aldri i livet valgt denne!

Næringssjef i Skedsmo kommune, Maria Hoff Aanes, ønsket seg en mer feminin, sofistikert og urban stil. Den fant hun på sin «Bli ny»-dag i Lillestrøm.

Med lua tredd godt nedover ansiktet stikker Maria Hoff Aanes hodet inn på Business Lillestrøm og roper «jeg rakk det!» med et smil.

Den engasjerte næringssjefen i Skedsmo kommune er klar for stilanalyse, og deretter en tur ut i Lillestrøms butikker for å finne de perfekte klærne. Med seg har hun stilkonsulent Gunn Brennhaugen i Lillestrøm-selskapet Leverage AS.

KLAR FOR JULEFEST: Buksedress fra Nümph (Lest) kr 899,-, halskjede i sølv fra Astrid & Agnes (Anthony Sandberg) kr 699,-, øredobber fra Caroline Svedbom (Deg & Meg) kr 1199,-, sort veske fra By Malene Birger (Zarina) kr 2599,-, boots fra Unisa (Lest) kr 1499,-.

Noen timer senere:

– Takk til den som foreslo dette. Wow, så gøy! Og ikke minst lærerikt og spennende. Jeg hadde aldri i livet gått inn i en butikk og valgt en grønn buksedress. Jeg trodde man minst måtte være 180 cm. høy for å se bra ut i den! Men det føltes riktig og den var kjempefin til meg, sier Maria fornøyd.

Hun forteller at hun en gang fikk et «kompliment» som gjorde inntrykk:
«Du kler deg så praktisk, du, Maria!»

FØR: – Marias naturlige og jordnære klesstil bærer preg av et travelt liv som småbarnsmamma og næringssjef, med sykkel som fremkomstmiddel fra huset i Lillestrøm til kontoret på rådhuset.

– Det er veldig sant. Jeg har vokst opp som «hestejente» i Gansdalen og er vant til en enkel og ukomplisert stil. Men i en hektisk hverdag med tre barn på badet om morgenen, så blir det ikke mye fokus på egen garderobe. Derfor er det supert å få kyndig veiledning fra noen som virkelig kan dette.

BUSINESS-LOOK: Skjorte i fløyel fra Alix The Label (Lest Sko) kr 1199,-, fløyelsjeans fra Lois (Mostue) kr 1300,-, ull-polo fra Six Ames (Deg & Meg) kr 649,-, belte fra Cala Jade (Mostue) kr 1200,-, smykker fra Cecilie Melli (Lest sko) kr 450,- per del, boots fra Unisa (Lest Sko) kr 1499,-.

Maria føler at rådene hun har fått kommer godt til nytte i jobben som næringssjef. Men også til hverdag – og fest.

– Nå vet jeg for eksempel at dersom jeg skal ha klær med mønster, så skal det være mellomstort mønster. Det bør ha buer, ikke rette kanter. I tillegg vet jeg nå hvor på kroppen smykkene skal «lande», slik at det blir harmoni i uttrykket. Jeg har kun gått med perler eller små diamantøredobber de siste 10 årene, så da folk så «nye» meg, ble de veldig overrasket. Det er klart det var moro å få så fine tilbakemeldinger, og det gjør nok at jeg fremover vil være mer bevisst på hva jeg har på meg.

FIN OG FEMININ: Genser fra Six Ames (Deg & Meg) kr 999,-, skjerf (Deg & Meg) kr 799,-, skinnskjørt fra 2nd Day (Deg & Meg) kr 1900,-, pumps fra Clarks (Lest Sko) kr 899,-, øredobber fra Caroline Svedbom (Deg & Meg) kr 1199,-.

Et stalltips til Maria fra Gunn, er å passe ekstra godt på at kontrastene er riktige.
– Maria har et middels til høyt kontrastnivå mellom hår og hud, så hun kler aller best å ha samme kontrastnivå i antrekkene sine. Økt kontrast gir også mer synlighet og autoritet.

TITTEI! Dressjakke fra Freequent (Taxi) kr 500,-, kortermet bluse fra Munthe (Deg & Meg) kr 1999,-, jeans fra Cambio (Mostue) kr 2000,-, øredobber fra Caroline Svedbom (Deg & Meg) kr 1199,-.

Marias fargetoner er både kjølige og varme. Undertonen i huden er kjølig, derfor så vi mest etter kjølige farger i klærne. Men innslag av varme farger er helt nydelig til henne og skaper harmoni.

Maria er imponert over Gunns tilbakemeldinger.

– Altså, når jeg skal på handletur fremover, så kommer jeg til å være mye mer bevisst på hva jeg ser etter. Jeg skal kjøpe de riktige tingene til garderoben min! Enkelte ganger kommer jeg nok også til å ta med meg Gunn. Jeg tror også hun må bli med meg hjem en dag for å rydde i skapet mitt, ler Maria. Der henger det visstnok mye som aldri har blitt brukt.

CASUAL COOL: Dressjakke fra Freequent (Taxi) kr 500,-, kortermet bluse fra Munthe (Deg & Meg) kr 1999,-, jeans fra Cambio (Mostue) kr 2000,-, øredobber fra Caroline Svedbom (Deg & Meg) kr 1199,-. 

– Men noe kan sikkert benyttes med de riktige kombinasjonene, sier Maria, som virkelig fikk seg en aha-opplevelse på rundturen sin i Lillestrøms nisjebutikker.

– Jeg har alltid bare handlet ved behov og kun tatt meg tid til shopping når jeg har vært på weekendturer. Men det å ha god tid i butikkene her i Lillestrøm var helt fantastisk. Vi fant så mye fint! Og servicen var utrolig bra, det er så avgjørende å få hjelp og gode råd.

Maria erfarte blant annet at for lange bukser lett kan legges opp i butikken.
– Så mine nye jeans, som var for lange i bena, blir nå lagt opp med originalsømmen nederst. Det blir jo kjempebra! sier Maria, som har et tips til alle som føler at de ikke har tid eller anledning til å tilbringe noen timer med en stylist.

Husker du da Guro H. Berntsen på Lillestrøm Kultursenter ble ny? Her kan du lese saken.


– Personlig ble jeg veldig fascinert av muligheten til å kunne sende inn et bilde av deg selv i helfigur. Gunn setter sammen et antrekk med tilbehør som sko og veske til anledningen du ønsker. Det er en jo en strålende idé!

Maria har en følelse av at hun ikke er den eneste som ikke har tid til fokus på klær og utseende i hverdagen.
– Men jeg ser nå at det er enkle grep som skal til for at man føler seg mer vel. I tillegg er det gøy – og det er jo det viktigste.

Skjorte i fløyel fra Alix The Label (Lest Sko) kr 1199,-, fløyelsjeans fra Lois (Mostue) kr 1300,-, ull-polo fra Six Ames (Deg & Meg) kr 649,-, boots fra Unisa (Lest Sko) kr 1499,-.

Tusen takk til Bodil Nilsson på Soulstyle på Strømmen for makeup, perfekt tone i hårfargen og lekker frisyre til Maria!

Lurer du på hva som passer for deg? Ta gjerne kontakt med Gunn Brennhaugen i styling- og shoppingselskapet Leverage via www.leverage.no. Hun holder til i lokalene til Business Lillestrøm i Storgata og du kan følge Leverage på Facebook, Instagram og LinkedIn. Gunn tilbyr også stilveiledning som videokonferanse og shopping via antrekksforslag med shoppinglenker.
Tilbake
ANNET INNHOLD