Lillestrøm

Klarer DU å finne alle de 17 parkene i Skedsmo?

Vil du vite hvor det er fint å gå tur eller sykle i byen? Ønsker du å finne et hyggelig sted for barna å leke utendørs? Og ja, det ER faktisk 17 små og store parker kommunen, de aller fleste i Lillestrøm by.

Sørumsparken

Dette er perlen blant byparkene. Sørumsparken er sentralt plassert i boligområdet på Vigernes øst i Lillestrøm, nær Lillestrøm barnehage.

Sørumsparken er en av de eldste parkene i byen, noe både de høye løvtrærne og musikkpaviljongen fra 1927 vitner om. Virkelig en vakker, klassisk park. På sommeren holdes det flere utekonserter her, noe som er verdt å få med seg.

Her finner du Sørumsparken på Google maps.

Vollaparken

En middels stor bypark som ligger på Volla, en bydel i den nordvestlige delen av Lillestrøm. Parken ligger ved siden av Volla skole, byens eldste skole fra 1922. I parken er det flere lekeapparater med leketårn og benker. Vollaparken har en grusdekket fotballøkke, som på vinteren blir skøytebane.


Her finner du Vollaparken på Google maps. 

Nittebergtangen.

Stor park og friluftsområde ved siden av Nebbursvollen friluftsbad i Badeveien. Parkering ved Nebbursvollen, gå mot skogen bak. Fin park å gå eller sykle til fra Lillestrøm sentrum eller via gang- og sykkelveien langs Nitelva.

Har du hund? Velkommen hit. Her er det et inngjerdet lufteområde for hunder og flere turstier. Hundejordet ligger litt for seg selv mellom trærne, i god avstand til gangveien.

Her finner du Nittebergtangen på Google maps.

Romslig fotballøkke

På Nittebergtangen er det også en romslig fotballøkke med store fotballmål på gressplen. Gang- og sykkelveien fortsetter langs Nitelva, og det er mulig å krysse elva. Dermed kan man fortsette mot Strømmen, Kjeller eller Leirsund og få en større turrunde.

Nitelva er kjent for sitt rike fugleliv, og her kan du også se gjedda i sivet, småfisk som vaker og kajakker på elvetur.

 

Rådhusparken i Lillestrøm

Ligger på Nitelvas nordvestre side mellom Rælingsbrua og Depotgata. Et langstrakt parkområde rundt Skedsmo rådhus, Lillestrøm arbeidersamfunn og Brogata 2/ Samfundet. Dette er en del av gamle Lillestrøm med sjarmerende og historisk sus. Lurkahuset, Lillestrøms eldste hus fra 1820 står her. En gang- og sykkelvei snor seg langs Nitelva med fiskebrygge, mange benker, overbygd rasteplass og mye spennende kunst.

Her finner du Rådhusparken i Lillestrøm på Google maps.

Sommeridyll i parken ved Lillestrøm Kirke. 

Finn parker:

https://www.skedsmo.kommune.no/Kultur/Se-og-gjore/Finn-parker-i-Skedsmo/

Finn leke- og ballplasser i Lillestrøm:

https://www.skedsmo.kommune.no/Kultur/Se-og-gjore/Finn-lekeplasser/

 

 

 

 

 

Tilbake
ANNET INNHOLD