Lillestrøm
PARKERINGSPLASS BLIR MØTEPLASS: Prosjektleder for «Levende Torg» på Stortorget, Lasse Rune Eriksen i Skedsmo kommune, er her godt i gang med byggingen av BitteLillestrøm. Foto: Anne Merete Rodem
PARKERINGSPLASS BLIR MØTEPLASS: Prosjektleder for «Levende Torg» på Stortorget, Lasse Rune Eriksen i Skedsmo kommune, er her godt i gang med byggingen av BitteLillestrøm. Foto: Anne Merete Rodem

Lev Lillestrømlivet på levende sommertorg!

I sommer kan du boltre deg med herlige aktiviteter på Stortorget. Deler av parkeringplassen blir nemlig tumleplass for deg og meg.

SE ALLE ARRANGEMENTENE HER

– Årets «Levende Torg» er helt annerledes enn tidligere år. Vi prøver oss frem med ulike, spennende aktiviteter for å få erfaring om hva innbyggerne ønsker av opplevelser på Stortorget, sier Lasse Rune Eriksen, prosjektleder for kultursektoren i Skedsmo kommune.

SÅ DU HAM I «SNØFALL» ELLER «BILLY ELLIOT»? Fredag 29. juni kl. 18.00 møter du Kevin Haugan på Stortorget, der han presenterer sin nye singel og gir autografer. 

Matmarked, konserter og lekebilvask

I år er det ekstra mye spennende å glede seg til og programmet er variert. Lasse Rune Eriksen anbefaler alle å følge «Levende Torg» på Facebook for å få oversikt over innholdet. Der ligger det også flere titalls arrangement for hele perioden. Prosjektlederen gleder seg stort alt skal rulles ut.

Bygger BitteLillestrøm

– Vi bygger en flott takterrasse der oppe og under teltet blir det scene til våre mange konserter, debatter, bokbad og mye annet spennende. På bakken har vi malt et utsnitt av Lillestrøm sentrum. Her kan alle komme og hjelpe oss med å bygge «BitteLillestrøm» av tre. Vi har fått hjelp av det dyktige snekkerverkstedet Flisespikkelauget i Sagdalen, så denne nye, lille byen har vi store forventninger til, sier Eriksen begeistret.

HAR DU EN LEKEBIL DU VIL SHINE OPP? Alle barn kan ta med seg lekebilene sine til årets «Bilvaskedag» lørdag 30. juni kl. 12.00-15.00. 

– Det blir vintage- og retromarked, kunst- og håndverk, bokbad, debatter, quiz, byttedag for baby- og barneutstyr, bilvaskedag for barna, papirbåtverksted og workshop der du kan lære å mekke på din egen sykkel.  

DRONNINGTIMEN: Alle barn kan være prinser eller prinsesser. Derfor arrangerer vi «Dronningtimen» - en fortellertime for barn og voksne med dragartist Nabi Yeon Geisha, søndag 1. juli kl. 15.00 

Alle barn kan være prinser eller prinsesser hvis de vil og hvordan type de selv vil være. Derfor arrangerer vi Dronningtimen - en fortellertime for barn, og voksne!, der dragartist Nabi Yeon Geisha både forteller, synger og slenger litt med håret.

Det blir også en rekke kulturarrangementer, konserter, danseforestillinger, eventyrstunder og barneimproteater. Og ikke minst matfestival.


Norges beste vokalgruppe: Det blir stemmelek og høyt musikalsk nivå når Neon Vokal står på scenen lørdag 30. juni kl. 16.00

– Her kan alle selv få ta plass og prøve seg. Lager du for eksempel byens beste hummus? Da kan du komme og selge den på Stortorget. For mer informasjon og påmelding, ta kontakt med havard@solvpilen.no.

RETRO & VINTAGE-MARKED: Lørdag 25. august kl. 11.00-15.00 kan du gjøre kupp fra 50- til 80-tallet! Ønsker du selv å selge klær eller stæsj på Stortorget denne dagen? Se Levende Torgs Facebook-arrangement for Retro & Vintage-marked og ta kontakt. 

Innbyggerne vil bruke byen

Lasse Rune Eriksen gleder seg innbyggernes tilbakemelding etter sommeren. Poenget med de ulike aktivitetene er å høste erfaringer fra hva som fungerer og hva innbyggerne ønsker av aktiviteter på Stortorget. Én dag i fremtiden vil nemlig Stortorget tas i bruk til mye av dette – på permanent basis.

– Det er fattet et politisk vedtak om permanent park/torg på Stortorget, og det satt i gang et prosjekt som skal utrede mulighetene. Det skal bygges mange nye leiligheter på Lillestrøm Øst, så det er ingen tvil om at byen vil vokse mye og at man må tilrettelegge for både åpne rom og parkeringsplasser.

DRIVENDE DYKTIG: Fredag 29. juni kl. 18.00 kan du oppleve vår «egen» Ida Atlas på scenen! 

Bli med på moroa og vær med på utviklingen

Gjennom «Levende Torg» ønsker Skedsmo kommune å vise hvordan en høyere og tettere by også vil skape åpne rom – som gjør at innbyggere vil være i byen og bruke byen. 

– Derfor blir vi veldig glade for alle som besøker «Levende Torg» og takknemlige for innspill og tilbakemeldinger. Vi gleder oss til en flott sommer i Lillestrøm og ønsker alle hjertelig velkommen til en fin sommer i Lillestrøm.

20 av 100 parkeringsplasser på Stortorget erstattes til møteplassen «Levende Torg». 
Tilbake
ANNET INNHOLD