Lillestrøm
SKAL DET VÆRE EN SPESIAL? Erik Myhrer minnes med glede de gode wienerpølsene på Lundbua, og Lundbua som et særdeles viktig samlingssted i Lillestrøm. Foto: Anne Merete Rodem
SKAL DET VÆRE EN SPESIAL? Erik Myhrer minnes med glede de gode wienerpølsene på Lundbua, og Lundbua som et særdeles viktig samlingssted i Lillestrøm. Foto: Anne Merete Rodem

Lundbua – et lite landemerke i Lillestrøm

– Det er her vi fikk alle de gode ideene og her ble fremtiden formet, sier Erik Myhrer.

– Jeg har ikke tall på hvor mange wienerpølser jeg har spist på Lundbua. Etter korpsøvelsene var vi veldig sultne og det gikk stort sett i en «spesial», som var pølse, pølsebrød, rå løk, stekt løk, rekesalat, ketsjup og sennep, og lompe over for å holde alt på plass.

Vi stod der i timesvis og diskuterte og løste verdensproblemer. Her ble helt klart fremtiden formet, i alle fall på kulturfronten i Lillestrøm, sier Erik Myhrer fornøyd. 

Han ba pent om å få overta Lundbua da den skulle rives, for båndene er tette og minnene er flotte. Denne sommeren skal den erverdige bua flyttes til Gamle Lillestrøm/Kulturpuben, slik at flere kan ta del i den historikske pølsekiosken. Myhrer synes det er flott at den vil synes igjen, selv om det ikke vil serveres pølser der. 

– Den vil benyttes ved enkelte arrangement fremover, for eksempel når det er Byfest. Lundbua er en viktig del av Lillestrøms historie og for meg personlig betyr den veldig mye. Vi kan vel si at jeg har et unormalt sterkt forhold til Lundbua, sier Myhrer fornøyd. 

Kvartal 37, eller Lundkvartalet, slik Spor Arkitekter ser det for seg. Her vil hisorien om Lundbua videreførees med en «Lundcafé». 

Lillestrøm by ønsker gode prosjekter for å møte etterspørselen etter gode boliger i en urban byutvikling. Lundkvartalet ligger tvers ovenfor prosjektet Engebrets Promenade på høyre side av Storgata. 

Se filmen om fremtidens Lillestrøm

I tillegg til ønske om å etablere «Lundcafeen», gjør den sentrale beliggenheten at det også vil være naturlig å etablere et identitetsskapende STRØKS-torg som en del av prosjektet. Et STRØKS-torg er et mindre torg som vil binde Storgata, Engebrets promenade og Lundkvartalet sammen.

– Dette vil være med på å styrke opplevelsen av gaten og gatestrukturen – og passer slikt sett godt i den kortreiste byen, sier initiativtakerne til prosjektet JM Norge AS, Øie eiendomsutvikling og Explore Eiendomsutvikling AS.


120 leiligheter
Lundkvartalet er et kombinert bolig- og næringsprosjekt. 120 leiligheter legges ut for salg i juni og i tillegg blir det ca. 1300 m2 næringsarealer. Det er et gjennomarbeidet prosjekt med fokus på kvalitet, spennende arkitektur og gode bo løsninger. Leilighetene har svært gode planløsninger, og det bygges tiltalene utomhus arealer. Plassen i Storgata vil bli en solrik «piazza», og eiendomsutviklerne ser frem til å finne leietakere som kan skape liv i næringsarealene ut mot denne plassen.

Tilbake
ANNET INNHOLD