Lillestrøm
Mari Haugen Smistad (33) er aktuell som Gunhild i «Da verden kom på skinner» utenfor Lillestrøm Kultursenter, med premiere torsdag 23. september.
Mari Haugen Smistad (33) er aktuell som Gunhild i «Da verden kom på skinner» utenfor Lillestrøm Kultursenter, med premiere torsdag 23. september.

Mari er nye Gunhild

Om få dager står Mari på scenen som Gunhild. Det er klart for utendørs bymusikal i Lillestrøm igjen, med noen nye fjes på scenen i «Da verden kom på skinner». 

For dem som ikke kjenner deg fra før, hvem er du? 

– Jeg er en energisk, omgjengelig, snill og glad kunstnersjel fra Trøndelag. Jeg er odelsjente, men elsker livet som sanger og skuespiller, så det spørs om jeg noen gang vil drive gården eller om det blir en av mine to yngre søstre som overtar. Jeg er et utpreget B-menneske, elsker å sove lenge og jobbe til sent på kvelden. Musikken har jeg fått med meg fra mamma, det var alltid sang og utkledning hjemme, så der er ingen klisjé at jeg sang før jeg kunne snakke.  

Kjøp billetter til «Da verden kom på skinner» her

Hvordan har sommeren vært?
– Spennende! Jeg flyttet fra Trondheim til Oslo i sommer, så jeg har brukt mye tid på å pusse opp min nye leilighet på Torshov. Det er enklere for meg å bo i Oslo med tanke på jobb, og så ble det slutt med kjæresten i tillegg, så da var valget enkelt. Jeg jobbet på sommershowet i Tønsberg, og var på ferie en uke i Hellas med søsteren min. Det var helt nydelig! Leste manus på stranda og storkoste meg.


Skal du være med i neste års «Jakten på kjærligheten», da?
– Ha-ha-ha! Det overlater jeg til noen med mer erfaring innen agronomi.

Hva betyr dette yrket for deg?
– Det betyr uendelig mye. Jeg blir mer og mer takknemlig og ydmyk for hvert år som går. Tidligere i karrieren min tenkte jeg ikke så mye på det, men nå kjenner jeg på at jeg er så heldig som kan komme hit og jobbe med fantastiske folk. Vi leker oss på scenen når manuset sitter. Det er så gøy og meningsfullt, også med tanke på alt arbeidet man har lagt ned i utdannelsen.

Hvordan er livet egentlig som frilanser?
Egentlig burde jeg ikke hatt dette yrket, for jeg er også veldig glad i trygghet og forutsigbarhet. Men det har jeg jobbet med og utfordret meg selv på. Det verste er ikke å ikke vite hva jeg skal gjøre til neste år. Det er verre å si nei til fantastiske roller fordi de kolliderer med oppdrag jeg har takket ja til. Noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde en CV som kunne vise hva jeg kunne ha gjort.

Nå skal du spille «Gunhild», en av hovedpersonene i «Da verden kom på skinner». Hvordan går du frem?
– Jeg har ikke villet se opptaket fra forrige gang, for jeg liker å danne meg et eget bilde om hvordan hun er. Jeg fantaserer om henne og prøver å føle henne. Nå begynner vi å bli kjent og jeg må si at hun er skikkelig kul! Gunhild er sterk og ambisiøs. Hun er en moderne kvinne som tenker nye tanker i forhold til den tiden hun lever i. Hun vil ha både jobb og barn, og slites mellom rollen som «karrierekvinne» og omsorgsperson. Hun kan nok oppfattes litt egoistisk, og det er jo ganske sprøtt å tenke på – dette er jo ikke så lenge siden. Det er også interessant at hun velger Martin fremfor Rolf. Jeg ville jo trodd at det mest opplagte var at hun valgte galante, veltalende og smarte Rolf, fremfor den litt ubehøvlede arbeidergutten Martin. Men etter hvert skjønner vi hvorfor, for Martin behandler henne som et likeverdig menneske og støtter henne i det meste. Han er kanskje ikke så dum likevel ...

Hvordan synes du det er å være med i en liten bymusikal i Lillestrøm?
– Det er så fint! Jeg er med på minst et «spel» i året og det er så gøy å spille ute. Men det herligste er å få jobbe med så mange dyktige mennesker! Jeg kjenner blant annet Rune Svendsen og Reidun Sæther ifra før. Manuset til «Da verden kom på skinner» er fantastisk flott, og regissørene Henrik og Erik har gjort en kjempejobb. De er virkelig dyktige. Koblingen mellom humor og historie er helt genial. All ære til Lillestrøm Kultursenter, som har gjort så utrolig mye bra oppigjennom.

Hva skal du gjøre fremover?
– Jeg begynner å jobbe med «Ulven» på Nationaltheatret samme dag som det er generalprøve på «Da verden kom på skinner». Jeg har ikke vært på Nationaltheatret før, så det skal bli helt fantastisk. Jeg skal spille «Lerka», så jeg skal ut å fly. Ellers elsker jeg yoga og jeg skriver musikk, som jeg håper å få gitt ut etter hvert. Blir det tid til overs, så prioriterer jeg venner og reise. Jeg føler meg privilegert og gleder meg til mitt «nye» liv her på Østlandet.

 

6 kjappe:

Favorittpastill?
Läkerol Kaktus.

Siste teaterforestilling du så?
Det var «Elden» på Røros.

Siste tekstmelding du sendte?
Da har jeg fått låne telefonen til Svein (melding til mamma etter at jeg mistet telefonen min).

Skuespiller du beundrer mest?
Det er vanskelig å nevne en, men jeg kommer aldri utenom Helen Sjöholm, fordi hun har en enorm formidlingsevne gjennom sangen. Liker også den franske skuespilleren Marion Cotillard godt, og har mange kollegaer jeg beundrer og ser opp til, blant annet Heidi Gjermundsen Broch og Evy Kasseth Røsten.

Favorittby i hele verden (unntatt Lillestrøm, da)?
New York! Og Stockholm. Men størst av alt er kjærligheten til Trondheim.

Hva kan du bli bedre på?
Å ikke kjefte på folka på Elkjøp for å ikke finne kvitteringen på iphone-kjøpet mitt, når det var på Power jeg kjøpte den.

Tilbake
ANNET INNHOLD