Lillestrøm
SAMMEN PÅ SCROOGE-SCENEN: Mor Mette Lise Carlsen synes det er gøy å følge i datteren Othilies fotspor på scenen. Foto: Anne Merete Rodem
SAMMEN PÅ SCROOGE-SCENEN: Mor Mette Lise Carlsen synes det er gøy å følge i datteren Othilies fotspor på scenen. Foto: Anne Merete Rodem

Mor og datter sammen på Scrooge-scenen

– Det er så gøy å se mamma i en annen rolle enn ... mamma! ler Othilie Nitteberg (16).

– Jeg er VELDIG stolt av deg. Du er kjempeflink! 

Othilie Nitteberg (16) fra Kjeller er full av lovord om sin mamma, som er rimelig «fersk» som skuespiller i forhold til henne selv. For Othilie har praktisk talt vokst opp på Lillestrøm Kultursenter, eller nærmere bestemt i Skedsmo Amatørteater. Hun har hatt roller i «Juleskurken», «Sound of Music», «Oliver», «Peter Pan», bymusikalen «Da verden kom på skinner» og nå også «Scrooge - Et juleeventyr».

Mamma Mette Lise har vært med hele veien - mest som bidragsyter i kulissene. Første gang de stod på scenen sammen, var i «Da verden kom på skinner», der Othilie hadde rollen som unge Gunhild. Nå gjør de det igjen, i «Scrooge». 

– Det har vært en travel høst, med lange prøver, og mange forestillinger. Men mest av alt har dette vært utrolig gøy, sier Othilie og Mette Lise. 

Mette Lises første rolle som skuespiller, var i bymusikalen «Da verden kom på skinner», der hun spilte en av byens nysgjerrige nabokjerringer. Først var hun med i ensemblet, som en av medlemmene i koret Frisk Pust. Så ble hun spurt om rollen som nabokjerring, noe hun syntes var veldig moro. 

– Det var helt tilfeldig, fordi de trengte folk. Så jeg måtte jo bare steppe inn. Det er noe av det morsomste jeg har gjort, men også det modigste. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle stå på scenekanten og formidle noe til så mange mennesker. Jeg har utfordret meg selv, og det har vært en kjempepostiv erfaring. Jeg har stått foran mange og sunget i koret, men dette blir på en helt annen måte, sier Mette Lise. 

Mette Lise Carlsen (i midten) har rollen som Mrs. Dilbert, en eldre prostituert, som helst vil jobbe som vaskekone. Her fremfører fattigfolket sangen «Smuler fra de rikes bord». 

Mor og datter er enige om at det de har opplevd sammen denne førjulstiden, er gode minner for livet. 
– Det gir oss veldig mye. Vi koser oss sammen med de andre i ensemblet, og forbereder oss før forestilling med sminke og kostymer, samt mat og drikke. Det blirt lange dager, særlig når vi har to forestillinger samme dag. Men alle er så profesjonelle og har fullt fokus på egne oppgaver, så det har vært en drøm å være på dette laget. 

Othile Nitteberg (t.v.) og Dinah Grimsby er hjertelig til stede på julefest hos Freddy og Fezziwig. 
Over 6000 mennesker har sett «Scrooge - Et juleeventyr» på Lillestrøm Kultursenter. 
– Teaterlivet gir meg veldig mye, og publikum har tatt oss så godt i mot. Det er gøy at så mange kom for å se på! sier Mette Lise fornøyd. 
– Det er gøy å ha en så spennende og givende hobby, sier Othilie Nitteberg (t.h.). Her er hun Belinda Cratchit, datteren til Mrs. Cratchit (Nina Holter). 
– Vi er så glade for å kunne bidra med å gi folk en god, gammedags julestemning, sier hoppende glade Othilie Nitteberg og Mette Lise Carlsen. 
Tilbake
ANNET INNHOLD