Lillestrøm
PÅ VISNING: Eiendomsmegler Tom-Richard Seim i Privatmegleren Nyeboliger Romerike og prosjektsjef i Skanska Eiendomsutvikling, Karl Moriggi, ønsker alle velkommen innom visningssenteret for Aveny Vest i Nittedalsgata.
PÅ VISNING: Eiendomsmegler Tom-Richard Seim i Privatmegleren Nyeboliger Romerike og prosjektsjef i Skanska Eiendomsutvikling, Karl Moriggi, ønsker alle velkommen innom visningssenteret for Aveny Vest i Nittedalsgata.

– Moro å bygge i en by med
SJARM OG SJEL!

– Når jeg ser hva som etableres her nå, så er jeg styrket i troen på at det er ubegrensede muligheter i Lillestrøm, sier Karl Moriggi i Skanska.  

Moriggi er prosjektsjef for Skanska Eiendomsutvikling, som bygger Aveny Vest i Lillestrøm. Nå er han i Lillestrøm for å se prosjektet ta form og nyter synet av alle menneskene som fører gravemaskiner, lastebiler og kraner med stødige hender på tomta – midt i Lillestrøm.

– At man kan sette spaden i jorden tre år etter kjøp av en tomt er helt utrolig. Det skjer ikke i Oslo. Det var imponerende raskt regulert av Skedsmo kommune og det er moro å jobbe med en kommune som vet hva de vil. Dette prosjektet har gått på skinner.

EN FLOTT AVENY: – Torvgata er en perle og kommer til å bli enda flottere når den opparbeides til en enveiskjørt miljøgate med hele syv meter bredt fortau. Det blir en fin «aveny» – og det er her Skanska har hentet inspirasjon til navnet «Aveny Vest». 

Fullt til lunsj
Moriggi husker godt en av de første gangene han besøkte Lillestrøm, for bare et par år siden. Han hadde vært på befaring med kollegaer og bestemte seg for å spise lunsj i byen. Turen gikk ned Storgata.
– Vi gikk til Casa Mia, som jeg hadde hørt mye fint om. Men der var det fullt. Fullt, til lunsj! Da ble jeg virkelig overrasket. Men det var et godt tegn, ler Moriggi, som innrømmer at han var noe skeptisk til Lillestrøm i utgangspunktet.
– Men det var før jeg ble kjent her! Det må understrekes. Lillestrøms beliggenhet er jo helt fantastisk! Det er ingenting som kan stoppe utviklingen her. Byen vokser og blir stadig flottere. Her er det fint å bo, det er jeg overbevist om, sier Moriggi, som selv kanskje har bodd i …. Italia?
– Hehe, nei men jeg har italiensk far! Jeg har stort sett bodd i Norge, men også 17 år i Warszawa, der jeg jobbet med eiendomsutvikling for Selvaag.

KLARE FOR INNFLYTTING I 2021: Lillestrøms beliggenhet er jo helt fantastisk! Det er ingenting som kan stoppe utviklingen her. Byen vokser og blir stadig flottere. Her er det fint å bo, det er jeg overbevist om, sier Moriggi.

Den store seieren
Det hele begynte med en samlet regulering for Kvartal 10 – som Aveny Vest er en del av. De øvrige byggene i Kvartal 10 vil prosjekteres av Øie Eiendomsutvikling, Norgesgruppen og Taraldset Eiendom. Den eksisterende Salmakergården vil bevares slik det fremstår i dag.
– Den største seieren er at vi klarte å bli enige med de fem grunneierne om hvordan området skulle reguleres. Det som gjorde at det hele løsnet var reguleringen av nord-østbygget, som ligger bare 90 meter fra sentrum. Da falt kortene på plass, sier Moriggi, og refererer til bygget der blant andre Karl Jensen AS holder til på hjørnet Adolph Tidemannsgate og Nittedalsgata.

HEKTISK AKTIVITET PÅ TOMTA: – Det er fascinerende å se hvor fort det går. Det blir moro å følge prosjektet underveis, sier Karl Moriggi (t.v.) i Skanska Norge AS og Tom-Richard Seim i Privatmegleren Nyboliger Romerike. 

Torvgata – Den nye avenyen

– Torvgata er en perle og kommer til å bli enda flottere når den opparbeides til en enveiskjørt miljøgate med hele syv meter bredt fortau. Det blir en fin «aveny» – og det er her Skanska har hentet inspirasjon til navnet «Aveny Vest» fra, forteller eiendomsmegler Tom-Richard Seim i Privatmegleren Nyeboliger Romerike. Han forteller at salget har gått over all forventning.


Der solgte vi nok en leilighet, sier Seim og ser ned på telefonen sin. Han får lite dunk i ryggen av en strålende fornøyd Moriggi.
– Nå har vi solgt 97 av 176 tilgjengelige leiligheter. Det er vi godt fornøyd med, med tanke på at innflytting er høsten 2021. Tilbakemeldinger fra boligkjøperne er at de følger seg trygge og godt ivaretatt i prosessen og det er veldig hyggelig. Vi er veldig stolte av dette prosjektet, og det skinner nok godt igjennom, smiler Seim.

WORKLOFT: Noe av det som blir spesielt i Aveny Vest, er de flotte studioleilighetene på bakkeplan, som kan benyttes til både bolig og næring. Takhøyden er hele 4,5 meter og har supplerende hemsarealer.

Moriggi er enig – han kan nesten ikke få fortalt nok om boligenes kvaliteter.
– Alle leilighetene får flotte terrasser og er av en karakter som gjør at det ikke ser ut som påhengte balkonger. Vi selger tross alt stort sett til mennesker som flytter fra hus, så vi har ikke spart på noe. Vi har også hatt mulighet til å leke oss med materialvalg og farger.


Sørbygget skiller seg ut med sin spesielt gode plassering i forhold til sol og utsikt. Bygget trappes ned mot både vest og øst, noe som gir flere leiligheter romslige takterrasser. Mange av leilighetene får unike utsiktsforhold mot den koselige småhusbebyggelsen. Jeg er spesielt fornøyd med at vi klarte å få til flotte og gjennomgående traseer mellom bygningene, slik at kvartalet blir åpent og fint for fotgjengere. Det blir bygget åtte etasjer i midten, syv mot Nittedalsgata. Mot stille gater med småhus vil høyden være fem etasjer. Vi mener at dette blir en veldig fornuftig løsningen for byen. Og en grønn løsning, sier Moriggi, som mener at de som eiendomsutvikler og entreprenør har et stort ansvar i arbeidet med å bidra til å løse klimakrisen. Skanska utvikler og bygger alle nye boliger med den høyeste miljøsertifiseringen i Norge, BREEAM.

PRISREKORD I LILLESTRØM: Det ble satt prisrekord på Aveny Vest i Lillestrøm, da toppleiligheten på 182 kvadratmeter ble solgt for 18,2 millioner kroner, nøyaktig kr 100 000,- per kvadratmeter. Den minste leiligheten på 35 kvadratmeter ble solgt for kr 2.350.000,-.

– Vi bygger boliger som er energieffektive, bruker bærekraftige materialer og som legger til rette for at boligkjøperne lettere kan ta gode miljøvalg. Vi bygger også boligene på eller nær et kollektivknutepunkt, slik at transportbehovet reduseres. Aveny Vest vil være et forbilde her, med alt fra både el.-lader på alle parkeringsplassene, fokus på vannforbruk, ekstra plass i kjøkkenskapene til kildesortering og ikke minst tilbud om «grønn finansiering», sier Moriggi.


Han mener bestemt at det grønne fokuset har gjort noe med ham.

– Jeg tenker grønnere og tar stadig nye og mer miljøbevisste valg. Det gagner boligkjøperne, men er et sunt fokus for oss alle. Jeg er også opptatt av at dere som bor i Lillestrøm fortsetter å ta vare på sjarmen og sjelen her. Den er veldig verdifull.

NYE OG GRØNNE TANKER: – Vi bygger boliger som er energieffektive, bruker bærekraftige materialer og som legger til rette for at boligkjøperne lettere kan ta gode miljøvalg. Aveny Vest vil være et forbilde her, med alt fra både el.-lader på alle parkeringsplassene, fokus på vannforbruk, ekstra plass i kjøkkenskapene til kildesortering og ikke minst tilbud om «grønn finansiering», siersier Karl Moriggi (t.h.) i Skanska Norge AS og Tom-Richard Seim i Privatmegleren Nyboliger Romerike. 
Tilbake
ANNET INNHOLD