Lillestrøm

Tur er rekreasjon og opplevelser!

– Et av de råeste kantarellstedene fant jeg da jeg løp meg vill, sier Jarle Blindheim.

Lillestrømlivet samarbeider med Bedriftsidretten i Akershus om turguidene du finner på denne siden. Hensikten er å inspirere til å gå, løpe, sykle eller padle på tur i vårt vakre nærområde.

– Det ligger utrolig masse flott natur rett utenfor stuevinduet vårt. Det er supert å benytte kjente traseer, men det er også kjempegøy å oppleve noe nytt – særlig i skog og mark.

Man motiveres også av å gå nye steder, sier turentusiasten og småbarnsfaren Jarle, som opprinnelig kommer fra Bergen, nå bosatt på Kjeller.

Han elsker terrenget på Romerike og tar seg en tur ut så snart anledningen byr seg. Hvor turen går, avhenger av tid og humør.

– Noen ganger har jeg energi til å oppleve noe nytt, andre dager har jeg energi til å oppleve noe trygt. Det er så fint å ha mange muligheter!

 

Apper og duppedingser

– Noen trener veldig målrettet, andre er opptatt av egenverdien i aktiviteten. Noen trenger å forplikte seg gjennom avtaler, påmelding eller deltakelse i organisert aktivitet, andre vil være uavhengig og trene for seg selv. Noen motiveres av å dra på tur for å ta fine bilder eller video og publisere på sosiale medier. Noen sparer på kilometer, høydemeter, bilder og videoer. Apper, pulsklokker og aktivitetsklokker benyttes som aldri før.

 

– Akkurat nå er det app’er som Strava, Endomondo eller Runkeeper som gjelder. Dette er ulike former for sosiale aktivitets-app’er, der du kan registrere dine aktiviteter, ta bilder eller video og dele med andre. Det fleipes ofte med at om det ikke finnes på Strava, så har det ikke skjedd. Uansett spiller det ingen rolle hva du benytter, så lenge du synes det er moro og at det motiverer deg til å dra på tur. Og det er nettopp det vi i Bedriftsidretten ønsker å tilrettelegge for, sier Jarle.

NEBBEN RUNDT: Karoline Abrahamsen fra Skedsmokorset og hundene Thelma (t.v.) og Pluto stortrives på tur i Nebben-området. 

Selv vokste Jarle opp med foreldre som alltid tok han med på tur. Han ble glad i å sette pris på små og enkle gleder.

 

– Jeg er veldig glad i naturen og det er utrolig gøy når man treffer på en elg, en hare eller rev. Du vet aldri hvor de dukker opp og det er spennende. Mange sier at «du trener jo hele tiden». Det er ikke riktig, men jeg er aktiv nesten hele tiden. Det er verdifull egentid for meg og jeg får overskudd av det. Det er viktig, og bidrar til en generelt bedre mental helse for oss alle.

Jeg kan løpe ut og gruble på ting, men finner alltid løsninger underveis på turen. Stort sett kobler jeg bare helt av og lar endorfinene flyte. Det er et fint dop og man får ikke vondt i hodet dagen derpå, ler Jarle.

Tilbake
ANNET INNHOLD