Lillestrøm
Her er de glade håndballjentene fra Rælingen 07 på svømmetur i Myrdammen: <br/>F.v. Maria Bonsaksen Hoff, Mille Fagerberg Nilson, Amalie Asmyhr Morgenlien, Ea Bergersen, Aurora Thomassen og Martine Edvartsen-Dalgård
Her er de glade håndballjentene fra Rælingen 07 på svømmetur i Myrdammen:
F.v. Maria Bonsaksen Hoff, Mille Fagerberg Nilson, Amalie Asmyhr Morgenlien, Ea Bergersen, Aurora Thomassen og Martine Edvartsen-Dalgård

Hopp i det på Myrdammen og Nordbysjøen!

Myrdammen er et mye brukt badested og friluftsområde for innbyggerne i området. Her er det godt tilrettelagt med godt vedlikeholdt grusveier, toaletter og baderampe for rullestolbrukere.

Lokalisasjon/parkering
Kjør fylkesvei 120, Nedre Rælingsvei, ut fra Lillestrøm mot Nordby. Noen hundre meter etter Åsvang svinger du til høyre inn på en grusvei. Avkjørselen ligger midt i en brå sving. Det er bra med parkeringer på Myrdammen, men på en flott sommerdag kan det være litt trangt.

Turen vi anbefaler er kun 1,1 kilometer hver vei, men ved Myrdammen er det nesten ubegrenset med turmuligheter. Langs Norbysjøen er det turstier på begge sider av sjøen. Mange bruker Myrdammen som en port i Østmarka, både sommer som vinter. Norbysjøen er ett av mange fine fiskevann i området.

Jørn Langbråten fra Flateby fisker etter ørret. Akkurat i dag bet den ikke på kroken, men han forteller at han ofte får fangst. 

Foruten stiene langs Norbysjøen, som blant annet kan ta deg til Grinderkollen (345 moh) eller Sætreråsen (339 moh), kan en svinge av grusveien til høyre allerede ved Myrdammen. Der går det en fin men bratt stigning opp til Tjuvståsen (345 moh). Fra Tjuvståsen kan en nye utsikten langt utover Øyeren.

Slik finner du frem

Turen går på grusvei og skogsti, hele tiden med utsikt ut over Øyeren. På veien er det satt opp enkelte benker som utgjør hyggelige rasteplasser. Helt ute på tangen, samt på østsiden, ca. 500 meter fra enden av Årnestangen er det satt opp fugletårn. Derfra kan du kanskje få øye på en av de 260 ulike fuglearter som har blitt observert i området. Er du ekstra heldig kan du oppleve Fiskeørnen på jakt etter mat i sommerhalvåret.

Tilbake
ANNET INNHOLD