Lillestrøm
LillestrømLivet. Sumit Mohindra og Elisabeth Ahluwalia giftet seg borgelig i rådhuset i Skedsmo kommune tidligere i år. Foto: Kjell Arne Jørgensen, Skedsmo kommune.
LillestrømLivet. Sumit Mohindra og Elisabeth Ahluwalia giftet seg borgelig i rådhuset i Skedsmo kommune tidligere i år. Foto: Kjell Arne Jørgensen, Skedsmo kommune.

Nå kan du gifte deg på rådhuset

Elisabeth Ahluwalia og Sumit Mohindra valgte å gifte seg på rådhuset. Det kan du også gjøre.

Paret ble viet på rådhuset av ordfører Ole Jacob Flæten, og var svært fornøyd med både mottakelsen og gjennomføringen.

­– Vår opplevelse av vielsen var udelt positiv. I forkant av vielsen ble vi møtt av ansatte som var meget serviceminded, blide og hyggelige, og villige til å strekke seg langt for at vi skulle få vår drømmedag. Selve vielsen opplevde vi som høytidelig og personlig, sier Elisabeth Ahluwalia.


Det var også ekstra stas da vi så at det var selveste ordføreren som skulle utføre vielsen.
Dette blir for oss uten tvil et vakkert minne for livet. Tusen takk til alle som var med på å gjøre dagen vår flott og spesiell, forteller Elisabeth.


Borgelige vielser i kommunene
Fra 1. januar 2018 må de som ønsker å gifte seg borgelig ta kontakt med kommunen. For fra nå er det kommunene som har tatt over vigselsmyndigheten fra domstolene.

– Vi fikk beskjed om det i sommer og jeg må innrømme at det kom litt brått på, men vi fikk det til, sier Irene Støa, administrativt ansvarlig for vielsene, og smiler.

En utfordring var å finne et egnet lokale, men nå som alt det praktiske er på plass ser man det som et pluss for kommunen.

– Vi kommer nærmere befolkningen og møter dem på noe av det mest spesielle de gjør i livet. Det er en hyggelig oppgave for oss, sier Støa.

To ukers frist
Det er visse formelle krav for å kunne gifte seg på rådhuset. Det viktigste å få på plass er en prøvingsattest, som man får via folkeregisteret.

– Det er frist to uker før for bestilling, men vi prøver å bruke skjønn. Jo tidligere ute man er, jo bedre er det. Vi kan ikke garantere ledig tid, hvis man bestiller tid like før, forklarer Støa.

Vielsesrommet har plass til rundt 30 gjester og det er også mulig å tilrettelegge for kulturelle innslag, hvis noen ønsker det.

Det har allerede blitt gjennomført noen vielser på rådhuset, og det har gått fint til nå.

– Vi er ikke eksperter, men lærer litt hver gang. Vi prøver å ta imot brudeparet på en god måte, sier Støa.

Tilbake
ANNET INNHOLD