Lillestrøm

Nydelige Nebbursvollen rundt

Her er det mange muligheter for parkering. Starter du turen ved Nebbursvollen er en stor parkeringsplass rett utenfor badet. Vårt forslag er derimot å starte turen ved togstasjonen i Lillestrøm, så en får med seg turen langs flomvollen forbi Hammermannen og Lyden av Lillestrøm. For enkelte kan det også være fristende å plukke meg seg en god kopp kaffe og litt niste fra en av byens mange kaffebarer.

Turbeskrivelse
Flomvollen langs Nitelva (mellom togstasjonen og Nebbursvollen) er et mye brukt område for tur og rekreasjon. Det er derimot ikke alle som kjenner til det flotte området rundt Nittebergstangen. Om en velger skogstien forbi Nebbursvollen Frilufts bad og hundeparken vil en etter noen hundre meter komme til en undervurdert naturperle med løvskog, små svaberg og høyt siv.

Selv om vår anbefalte rute svinger mot venstre etter broen over mot Skjetten og Strømmen er det lurt å kaste et blitt mot høyre. Ved odden ut mot Nittebergstangen er det en flott rasteplass, med utsikt over elva og Nitteberg.

På veien mot Sagdalen er det lurt å ta en sving til venstre og følge flomvollen bak industriområdet i Skjærvaveien. Denne turstien gir nærhet til elven i et ellers godt utbygd område.

Slik finner du frem 

I krysset hvor Skjærvaveien møter Skjettenveien kan en velge å følge den anbefalte ruten ned Strømsveien mot elven. Dette er en transportetappe på asfalt før en igjen er ved flomvollen. Alternativt kan en krysse veien og følge Sagelva opp mot Strømmen Storsenter.

I tillegg til område rundt den gamle sagen som blir godt ivaretatt av Sagelvas Venner, har det blitt opparbeidet et utrolig fint område med flott turvei, rasteplasser og mye spennende moderne bebyggelse. Dette området er virkelig verdt en liten omvei!

  • #gåtur
Tilbake
ANNET INNHOLD