Lillestrøm
Næringssjef Maria Hoff Aanes (t.v.) og ordfører i Skedsmo kommune, Ole-Jacob Flæten, ønsker NRK hjertelig velkommen til Lillestrøm. Faksimile fra Dagens Næringsliv.
Næringssjef Maria Hoff Aanes (t.v.) og ordfører i Skedsmo kommune, Ole-Jacob Flæten, ønsker NRK hjertelig velkommen til Lillestrøm. Faksimile fra Dagens Næringsliv.

– De ansatte kan reise i tøfler til jobben

Dagens Næringsliv forteller at beilerne står i kø for å få NRK til byen – deriblant Lillestrøm – som er en av de aktuelle kandidatene. NRK sjef Thor Gjermund Eriksen sier at Lillestrøm scorer svært bra på beliggenhet.

/Tidligere publisert sak - oppdatert februar 2019/


Styret i NRK har besluttet at NRK skal flytte fra Marienlyst. Næringssjefen i Skedsmo kommune, Maria Hoff Aanes, ser Lillestrøm som en perfekt beliggenhet og jobber hardt med å forsøke å overbevise statskanalen om dette.

Derfor har de laget et ny "NRK TIL LILLESTRØM"-film, nemlig denne. 


– Vi ønsker å tilby NRK mulighet for ny lokalisering rett ved Norges største kollektivknutepunkt utenom Oslo. Mange steder kan tilby NRK et bygg og en tomt, men ingen andre steder kan tilby NRK nærheten til alt, gjennom å ha 10 minutter til Oslo Sentrum og 12 minutter til Gardermoen og resten av Norge og verden, sier næringssjef i Skedsmo kommune, Maria Hoff Aanes.

Ideen om å få NRK til Lillestrøm dukket først opp i styret til Samarbeidsrådet for Nedre Romerike (SNR). Det ble derfor hyret inn et konsulentselskap som har vurdert Lillestrøms beskaffenhet. Ikke bare for å ta imot NRK, men også politihøyskolen.


13. februar besluttet styret at NRK skal flytte hovedkontoret fra Marienlyst. I styrevedtaket sies det ingenting om hvor.


Vil dekke NRKs behov
– Bygningsmassen på Marienlyst er bygget ut gjennom 80 år. Den er ikke lenger egnet for framtidas medievirksomhet. Vi må tenke på hva som er behovene framover, uttalte Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NRK, da beslutningen ble tatt.

 

Aanes mener at Lillestrøm vil dekke NRKs behov. Hun peker på at Lillestrøm har utviklet seg til å bli et regionalt senter for kultur. Både NRK og TV2 har gjort innspillinger i Lillestrøm kultursenter. Nå er i tillegg et nytt kulturkvartal i Kirkegata like rundt hjørnet.


Skedsmo kommune har fått produsert fire filmer for å lokke NRK til Lillestrøm. Sjekk ut filmene i denne artikkelen!

 

– Vi har også to store og fleksible messearenaer hvor man kan gjøre store og små innspillinger.


Etter kommunesammenslåingen vil Lillestrøm kommune nærme seg 100.000 innbyggere og være en regionby som fungerer som drivkraft for denne delen av landet, sier Aanes.

 

Venter på beslutning om Politihøyskolen
Når det gjelder politihøyskolen har man ikke kommet like langt. Her venter man på en rapport som vil si noe om framtidas politiutdanning. Om det blir flytting fra dagens avdeling på Majorstua, står i alle fall Lillestrøm klare med åpne armer.

 

– Jeg mener at Lillestrøms sentralitet, i tillegg til eksisterende fagmiljø knyttet til FFI og KRUS, gjør Lillestrøm til en svært god kandidat, slår Aanes fast.

For Lillestrøm vil det være et stort pluss å få på plass en av disse institusjonene.

– Skulle en eller begge disse institusjonene velge å flytte til Lillestrøm, vil det bety godt påfyll av nye kompetansearbeidsplasser, og videreutvikling av både et kulturfaglig miljø, så vel som et innenfor samfunnsberedskap og sikkerhet.


Å få kjente institusjoner som disse to til byen, vil bidra til å styrke Lillestrøm omdømme og bidra til at også andre ser til Lillestrøm når de vurderer å flytte sin virksomhet ut fra Oslo eller andre steder, avslutter Aanes.

  • #lillestrøm
  • #næring
  • #eiendom
  • #byutvikling
Tilbake
ANNET INNHOLD