Lillestrøm
VAREORDFØREREN I FARTA: Han kom rett fra fire vielser i Rådhuset da vi tok bildet til spalten «Her er jeg». - En av de hyggeligste oppgavene en varaordfører kan ha, Boye Bjerkholt (V) fornøyd.
VAREORDFØREREN I FARTA: Han kom rett fra fire vielser i Rådhuset da vi tok bildet til spalten «Her er jeg». - En av de hyggeligste oppgavene en varaordfører kan ha, Boye Bjerkholt (V) fornøyd.

Han elsker ABBA, Melodi Grand Prix og Venstre. Hvem er han?

Han har det rotete både hjemme og kontoret, men mener han har system i det. Her kan du bli litt bedre kjent med Vestres Boye Bjerkholt - som ønsker å bli Lillestrøms første ordfører!

1. Hvordan har du det nå?

Jeg har det veldig bra. Å drive valgkamp og møte mange ulike folk som er har innspill, spørsmål og meninger om hvordan lokalsamfunnet skal se ut, gir meg inspirasjon og energi! Valgkamp er gøy!

 

2. Hva er det første du sa i dag og til hvem?

«Jeg elsker deg». Det sa jeg til min samboer Camilla.

3. Hva spiste du til frokost i dag?

I dag ble det kun en kopp kaffe til frokost. På travle dager blir det ofte en tidlig lunsj i stedet for frokost.

 

4. Hva er ditt favorittplagg akkurat nå?

Det er nok fortsatt dressjakke og skjorte, selv om jeg i disse valgkamp-tider også går mye rundt med Venstre-grønn jakke og t-trøye.

 

5. Hvordan holder du deg i form?

Jeg går til jobb hver dag, men det er jo ikke mer enn drøyt 500 meter hver vei, så i seg selv gir det jo ikke så veldig mye trim. Men jeg går og sykler til mange gjøremål i hverdagen, og tar gjerne en tur for mosjonens skyld også når jeg har tid til det.

 

6. I hvilken butikk i Lillestrøm var du sist?

Det var på min nærbutikk Rema i Kanalveien på vei hjem i går kveld.

 

7. Hva slags sykkel har du?

Jeg har en Fuji Sunfire 3.0 som jeg har hatt i mange år og som fungerer helt utmerket til hverdagssykling.

 

8. Hva står det på den siste tekstmeldingen du sendte og hvem var den til?

«Flott! Da sees vi på Strømmen!». Den sendte jeg til et medlem som informerte om at hun kunne være med på et valgkamparrangement senere i dag.


9. Hva leser du nå?

Akkurat nå blir det lite tid til lesing, men i sommer leste jeg boka «Winter Is Coming: Why Vladimir Putin and the Enemies of the Free World Must Be Stopped» av den tidligere sjakkspilleren og nå politiske aktivisten Garry Kasparov. Jeg har alltid vært interessert i internasjonal politikk, og liker å lese bøker som gir innsikt i politiske strømninger og den politiske utviklingen i andre land.

10. Din favorittmusikk?

Jeg er stor fan av ABBA. Det er synd de ga seg lenge før jeg ble gammel nok til å dra på konsert, men jeg stortrives når det kommer ABBA-coverband til byen. Fast høydepunkt på Byfesten!

 

11. Podcast?

Jeg hører veldig sjelden på podcast.

 

12. Hva ser du helst på?

Jeg liker best å se på serier som tar utgangspunkt i politikk og samfunnsliv, slik som «Presidenten», «House of Cards» eller «Okkupert». BBC-showet «QI», med sin lystige gjennomgang av mer eller mindre obskure fakta er også noe som ofte står på hjemme hos meg.

 

13. Hva er din største svakhet?
Jeg er vel ikke så god på å rydde, så det blir fort rotete både hjemme og på kontoret. Men jeg liker å tro at jeg har en struktur på rotet.


14. Beste avgjørelsen du har tatt?

Det er uten tvil da Camilla og jeg bestemte oss for å flytte sammen.

15. Ditt livsmotto?

Bedre er alltid mulig.

 

16. Hvilken politiker beundrer du mest?

Canadas liberale statsminister Justin Trudeau. Hans utrettelige forsvar av mangfold, frihet og multikulturalisme, og hans klippefaste tro på at bedre alltid er mulig, har vært en stor inspirasjon for meg.

 

17. Kan du fortelle oss noe du tror de fleste ikke vet om deg?

Jeg er en stor fan av Melodi Grand Prix! Den europeiske finalen i mai er blant årets desiderte høydepunkter! Hva er vel bedre enn å se hele Europas mangfold få utfolde seg i sang, musikk og sceneshow i en vennskapelig konkurranse der publikum inviteres til å stemme fram alle andre enn sitt eget lands artister? For meg er Grand Prix en feiring av et Europa forent i mangfold.

Tilbake
ANNET INNHOLD