Lillestrøm

På jakt etter utsikt i Røverkollen

Skyttamyra er en av mange porter inn i Lillomarka og Nordmarka. Turen vi har anbefalt går delvis på grus og delvis på skogsti.

Lengde: ca. 2,5 kilometer
Vanskelighetsgrad: Middels

Lokalisasjon/parkering
Kjør til Skytta i Nittedal. Sving av på Brennaveien fra Nittedalsveien. Følg Brennaveien over i Skyttermyrveien. Ved Skyttermyra ligger det en parkeringsplass med god kapasitet. 

Turbeskrivelse
Ruten starter langs en fin grusvei, før en tar av grusveien og inn på skogstien opp mot Røverkollen.

Det er en relativ kort tur, kun 5 kilometer tur/retur, men siden dette er en port inn i Lillomarka finnes det mange flotte alternativer turer i området.

Alternativt kan du svinge av grusveien å rusler inn over en av mange stier rundt Romstjern, Setestjern og inn til Slattum Naturreservat.

Slik kommer du deg dit 

I tillegg til flere gravrøyser har Røverkollen ryktet på seg for å være et mye brukt område av landeveisrøvere i gamledager. Den gamle Bergensveien gikk langs foten av Røverkollen på sør-vestsiden. Det var spesielt i dette området landeveisrøverne var aktive.

På toppen av Røverkollen er det en flott utsikt ut over Lillomarka, Groruddalen og Nittedal. Dersom du går noen trappetrinn opp i det gamle TV-tårnet blir utsikten enda bedre!

Tilbake
ANNET INNHOLD