Lillestrøm

Skogens ro i Skjettenåsen

Skogsområdet ligger i Haneborgåsen, mellom Fjellhamar, E6 (Djupdalstoppen) og Guldhaug-Tømte. Skjettenåsen er et flott turområde som mange kanskje ikke kjenner til. Her kan du rusle rundt i skogen, relativt nær E6, uten å høre annet enn skogens lyder.

Lengde: ca. 4,7 kilometer
Vanskelighetsgrad:
Lett

Lokalisasjon/parkering
Det finnes flere tilkomster til Skjettenåsen, litt avhengig av hvor du ønsker å starte turen. Dersom du velger den anbefalte ruten er det tilkomst enten fra Fjellhamarsiden eller fra Skjettensiden via Bråteveien og Hellaveien.

Det kan være noe begrenset med parkeringer i området, annet enn i gatene rundt åsen. Et alternativ kan eventuelt være å parkere ved Bråtejordet skole. Da kan du enten kombinere det med en rundtur på Bråteåsen eller du kan velge raskeste vei gjennom skogen. Avstanden opp til utgangpunktet for turen på Skjettenåsen er ca. 1 kilometer.

Slik finner du frem

Turbeskrivelse
Området egner seg godt for barnefamilier da det er mange spennende småstier og relativt flatt terreng. Skogen er heller ikke så tett, sånn at det er oversiktlig. Turen som er merket av i kartet er en rundtur, men utforsk gjerne alle de små og store stiene som går på kryss og tvers i skogen. Her er flere fine rasteplasser.

Flere steder i skogen finnes det også gravrøyser fra bronsealderen og jernalderen som kan være spennende for både voksne og barn.

Tilbake
ANNET INNHOLD