Lillestrøm
Dumdum Boys er tilbake, for første gang på over 20 år! Foto: Kristian Kilde
Dumdum Boys er tilbake, for første gang på over 20 år! Foto: Kristian Kilde

Snart voksen?

Vi sjekker stemningen på Nebbenfestivalen!

I år, som i fjor, var jeg på Roskilde. Roskilde garanterer god stemning, det sørger tradisjonen for. Og de fulle danskene. 

Nebbenfestivalen har verken tradisjon eller fulle dansker. Enda!

– Man må se på de som er store og flinke. Vår femårsplan er å hente store internasjonale navn til Lillestrøm. Med det området vi har, og på sikt kanskje hele Nebben, kan vi få gedigne artister hit!

Ronny Bergersen har grunn til å være gira på årets festival! Foto: Kristian Kilde

Ronny Bergersen er festivalsjef, og har ansvaret for artistbooking. Han mener Lillestrøm er et perfekt sted for en festival.

– Lillestrøm er det jeg kaller «Norges største minste by». En by som i forhold til innbyggertall har unaturlig bra restauranter og uteliv. Men for en Osloborger er togturen verdens lengste. Så vi booker for Lillestrøm. For eksempel selger Postgirobygget mye bedre rett utenfor Oslo.

Foto: Kristian Kilde

På tross av to avlysninger, både Billie Van og Valentourettes, er det god stemning på festivalområdet.

Jonas Alaska stepper inn for Billie Van, og White Dominos for Valentourettes. Begge leverer god stemning, før Oslo Ess trår til med hardtslående punk. 

Oslo Ess spiller en kjærlighetslåt. Hørt på makan? Foto: Kristian Kilde

Etter Oslo Ess er det duket for kveldens høyepunkt, Dumdum Boys. Ronny har jobbet hardt for å få dem hit.

– De har ikke spilt i Lillestrøm siden 90-tallet. Jeg har booka band i snart 10 år, men det er første gang jeg har booka DumDum Boys. Vi har ringt dem to ganger i året, siden den gangen i '95 de spilte på Martins, og først nå har vi klart å få det til. Endelig!

Foto: Kristian Kilde

Et stort rødt sceneteppe henger foran scenen. En basstromme slår, og teppet faller. Nå er det f**n meg i gang, og det er deilig. 

Tungvektere innen norsk rock. De tyngste, vil noen si. Etter denne konserten må jeg si meg enig. Dessuten imponerer lydanlegget på Nebbenfestivalen til de grader. Etter en fem seks sanger stopper musikken. Vi får fortalt en historie om en ung Sola Jonsen som, tolv år gammel, dro til Lillestrøm for å møte Tom Lund. Han møtte ikke fotballstjerna, men derimot en veldig søt jente med blonde musefletter. Det endte i et nuss bak kiosken.

Deretter får vi vite at jenta med blonde fletter er i publikum i kveld. 

Foto: Kristian Kilde

Et passende høydepunkt for en solid kveld, både med tanke på musikk, men også stemning, mat og drikke.

Hilde Teie, Linda Aasen og Brenda Castillo nyter perfekt festivalvær! Foto: Kristian Kilde

Jeg drar hjem i en shuttlebuss som går gratis mellom festivalen og stasjonen ca. hvert kvarter. Det eneste jeg tenker er at dette er gjennomført til fingerspissene.

Alt ligger til rette for en behagelig fredag og lørdag på Nebbenfestivalen. 

Og det beste er: Jeg fikk ikke ett eneste myggstikk. 

Tilbake
ANNET INNHOLD