Lillestrøm
– I år er det blomsterbonanza! Når det gjelder farger, ser vi alt fra pasteller til klare og sterke farger. Velg det du liker best og som passer til dine farger, sier Mari Mostue.
– I år er det blomsterbonanza! Når det gjelder farger, ser vi alt fra pasteller til klare og sterke farger. Velg det du liker best og som passer til dine farger, sier Mari Mostue.

Kjolen som passer til alt!

Skal du kjøpe bare ett plagg i sommer, gå for omslagskjolen! Den er hot, hot, hot, kommer i utallige varianter og prisklasser, og fremhever de feminine formene dine.

Omslagskjoler i ulike farger, mønstre og stiler ses fra de aller fleste designere denne sesongen. Og det passer oss utmerket, kjolen er nemlig ikke så rent lite genial. Den kan styles til de fleste anledninger, og hvis du vil, er det helt innafor å bruke den over en bukse. De aller fleste kropper kler snittet.

Guro Mostue var ikke i tvil da hun skulle velge hvilken kjole som fikk være med på fotoshoot. Omslagskjolen fra Ganni (kr 2799, Mostue) sitter som et skudd!

– Ganni-kjolen vi har plukket ut er genial. Den har flere bruksområder, og er akkurat passe pyntet, slik at du kan bruke den på jobb med flate sko og bytte til høye hæler når du skal ut om kvelden. Den kan også brukes som en strandkjole over en bikini eller badedrakt. Den har fin lengde og et feminint, flatterende snitt som kler mange fasonger, og passer både til unge og voksne kvinner, sier Mari Øveraas Mostue hos Mostue.

Skulle det komme en gråværsdag, anbefaler Mari en av sesongens hotte slengbukser, eller en bukse med litt vidde i bena. Du kan også bruke en t-skjorte under.

Drømmekjole i 100% silke, signert Stine Goya (kr 5700, Deg & Meg).

Hvilke sko går man for?

– Det kan du tilpasse etter anledning, og etter hva du føler deg komfortabel i. Gå gjerne for sandaler, som her, det passer både til jobb og fest, men du kan også bruke sneakers eller espadrillos. Vi har valgt en veske fra norske Cala & Jade for å fullføre stilen. Uttrykket på dette antrekket gir en 2018-versjon av 70-tallet. En hårbøyle er også fint til, sier Mari.

– Både sneakers, sandaler og høye sko er fint til en omslagskjole, sier Elin Hansen hos Zarina. Det er bare ett skopar hun synes du skal spare til en annen anledning:

– Skolettene! Jeg ser mange bruker skoletter til sommerkjoler, men det synes jeg ikke er fint!

Lurer du på hvor du skal gå ut i helgen? Se vår arrangementguide.

Enkel og elegant bomullskjole fra Filippa K (kr 1900, Zarina).

Kler omslagskjoler virkelig alle?

– Jeg synes definitivt omslagskjoler passer til de fleste figurer, de er mye enklere sånn sett enn en «fast» kjole, sier Elin, og viser fram en beige og elegant variant fra Filippa K. – I tillegg kan du selv velge hvor trang du vil ha den!

Rød omslagskjole i viskosemiks fra Part Two (kr 1000, Zarina).

Vær bare klar over én ting:

– En omslagskjole fremhever midjen, så dersom du ikke liker det, kan en rett fasong passe bedre, tipser Mari Mostue.

Det er Katrine Tandberg hos Deg & Meg enig i.

Småblomstret kjole i bomull- og silkeblanding fra Ganni (kr 2399, Mostue).

– Omslagskjoler fremhever et smalt liv og kvinnelige former, sier hun. Hun viser fram en drømmekjole i silke signert Stine Goya.

– Det aller viktigste er å velge en kjole du trives i selv. Ofte er det det som kler en best også, både når det gjelder farge og fasonger, og det man liker passer gjerne til den stilen man har og foretrekker. Et generelt tips når det gjelder klær, er å velge en størrelse som heller er litt for stor enn litt for liten. Det kan gjøre at man ser slankere ut, tipser Mari Mostue.

Kos deg med disse bokperlene i sommer.

Kortermet, blomstret omslagskjole i polyester (kr 299, Bik Bok).

Hva bør vi se opp for av farger, mønstre og snitt i år?

– I år er det blomsterbonanza! Når det gjelder farger, ser vi alt fra pasteller til klare og sterke farger. Velg det du liker best og som passer til dine farger. I år har flere kjoler og skjørt lengre lengder, sier Mari Mostue.

Leopardmønstret omslagskjole i polyamid fra Ganni (kr 1999, Mostue).

Silkekjole med blomstermønster og volanger fra FWSS (kr 3799, Mostue).

Svart, blomstret variant i viskose fra Samsöe & Samsöe (kr 1300, Mostue).
Designer Anna Glover står bak denne kimonovarianten i kreppet viskose (kr 599, H&M).
  • #lillestrøm
Tilbake
ANNET INNHOLD