Lillestrøm

Tertitten - en tidsreise

En halvtime utenfor Oslo kan du møte et pesende damplokomotiv med vogner fra forrige århundre som går mellom tidsriktige stasjonsbygninger langs strekningen til den gamle Urskog-Hølandsbanen. Her får alle som liker vintage en spesiell opplevelse! Ta plass!

Urskog-Hølandsbanen «Tertitten» er lokalisert på Sørumsand, og var i drift fra 1896 til 1960. Den smalsporete banen er nå et levende museum. Togene blir kjørt av frivillige, aktive medlemmer i Venneforeningen Tertitten.

Togturen tar ca. 1 time, noe som gjør at den passer spesielt bra for barnefamilier. En kortreist, men flott opplevelse for barn i alle aldre! På godværsdager pakker de lokalkjente piknik-kurven og tar lunsjen i parken på den mellomste stasjonen. Litt ekstra spesiell blir opplevelsen siden parken bare kan når med tog, så her er det bare å stå over en avgang eller to og bare nyte sol og sommer!


Tre kullfyrte damplokomotiver og en rekke vogner er bevart og brukes i museumsdriften. Hvis vi har anledning, kan spesielt interesserte også få en runde i verkstedet, der vi driver både vedlikehold og produksjon av deler til damplokomotiver.

 

Reis standsmessig i plysjseter på 2. klasse, eller på 3. klasse som allmuen en gang gjorde. Opplev nostalgiske trebenker, hattehyller og vedfyrte svartovner i vognene. Kanskje kjenner du lukten av kaffe om vi setter over kjelen?

Vi har kiosk med salg av vafler, kaffe, brus, pølser, is og brus i sommersesongen.

Rutesesong:                                                                                       
Vi kjører søndager i sommersesongen fra medio juni til medio september. Julekjøring fra og med 1. søndag advent og alle søndager i desember, samt nyttårsaften.  

Sørumsand stasjon og turistinfo for Sørum er åpent på hverdager mellom 09:00-15:00. Kom innom og opplev stasjonsmiljøet vårt med autentiske gjenstander, få omvisning og besøk i lokstallen.

Vi kan tilby charterturer for lukkede arrangementer med diesel - eller damptog. 

Finn veien

Les mer om denne opplevelsen på Visit Romerike

  • #museeroggallerier
  • #attraksjoner
Tilbake
ANNET INNHOLD