Lillestrøm
Tobias Ruud (14) fra Leirsund opptrådte med Frode Alnæs på Lillestrøm Kultursenter i vinter. Nå står Tobias på scenen med Dance With a Stranger under Byfesten!
Tobias Ruud (14) fra Leirsund opptrådte med Frode Alnæs på Lillestrøm Kultursenter i vinter. Nå står Tobias på scenen med Dance With a Stranger under Byfesten!

Tobias (14) får drømmen oppfylt

Gitartalent fra Leirsund opptrer med «Dance With a Stranger» på Byfesten!

Hovedscenen på Torvet – Lørdag 16. juni kl. 20.00

Da Frode Alnæs for noen måneder siden ønsket seg et lokalt gitartalent på scenen under sin solokonsert, fant Lillestrøm Kultursenter frem til Leirsundgutten Tobias Ruud (14). Han fikk være gjesteartist på showet, noen som ble en stor opplevelse for unggutten fra Leirsund.

Se video av Tobias Ruud fra Leirsund og Frode Alnæs her: 

– Det var utrolig moro! Jeg var litt nervøs før jeg gikk på scenen, men det forsvant da vi begynte å spille. Og Frode er virkelig kjempegrei! Jeg hadde hørt om han før, han er jo en av de beste gitaristene i landet og han har spilt i «Dance With A Stranger» hele livet, sier Tobias entusiastisk.

Får skryt av Frode
Etter konsertopplevelsen i Lillestrøm i vinter, var Frode ikke i tvil: Tobias skal på scenen med hele bandet under Byfesten, sier Frode Alnæs.


– Er det sant? Det er jo helt utrolig kult! Gleder meg, sier Tobias.
– Skulle bare mangle, du er jo dyktig! Kanskje det passer å være med på flere jobber?

Kjøpte supergitar på Finn

Tobias ler og synes det er gøy med skryt. Han har – som Frode – spilt gitar «hele livet». Den første el.-gitaren fikk han som syvåring av sin nå avdøde bestefar Ronny Svendsen, som selv var musiker og spilte saksofon.

Tobias er i tillegg nevø av den populære Lillestrøm-gitaristen Joachim Svendsen. Tobias spiller på en ti år gammel Fender Stratocaster han kjøpte på Finn.

Hele familien elsker musikk
– Den har super lyd og alle de store heltene mine spilte på en sånn en, både Stevie Ray Vaughan, Robben Ford, John Mayer og Jimi Hendrix. Og ja, jeg kommer absolutt fra en musikalsk familie. Pappa spiller bass, og mamma og lillesøsteren min synger. De kommer nok på Byfesten hele gjengen. Det er alltid gøy på Byfesten, men det blir nok ekstra spesielt i år.

Tilbake
ANNET INNHOLD