Lillestrøm
ELSKER Å SVØMME: – Nebben har betydd mye for meg. Her er det trivelig å være, sier Unn Evensen (83) fra Skedsmokorset. Foto: Anne Merete Rodem
ELSKER Å SVØMME: – Nebben har betydd mye for meg. Her er det trivelig å være, sier Unn Evensen (83) fra Skedsmokorset. Foto: Anne Merete Rodem

Unn (83) har vært på Nebben hver morgen siden 1982

– I vannet er det uansett deilig temperatur. Men det kan av og til være litt kaldt å komme opp, ler Unn.

I 36 år har den spreke kvinnen satt seg i bilen og kjørt til Nebben i Lillestrøm for å delta på morgensvømmingen kl. 07.00. Uansett vær.

– Ja, det er vel ikke noe spesielt med det? Her er jeg selv om det regner eller er kaldt. I vannet er det uansett deilig temperatur. Men det kan av og til være litt kaldt å komme opp, ler Unn.

ALLTID PÅ PLASS: Unn Evensen har vært på morgensvømming hver dag i 36 år, med noen få unntak. 

På Nebben møter hun mange andre som er like trofaste morgensvømmere som hun selv. De kaller seg en del av «inventaret». Det gode miljøet i vannet er en av årsakene til at Unn stortrives med sin morgenrutine gjennom snart fire tiår. Det skal hun fortsette med.

– Jeg har vært litt plaget med ryggen en stund, men det hjelper å svømme. Det er en skånsom måte å trene på. Og en fin start på dagen, sier Unn Evensen fornøyd.

TO TØFFE TRIATHLETER: Ingrid Jentoft Heggset (18) fra Brånåsen og Julie Haegh (19) fra Gjerdrum møtes i bassenget på Nebben for å trene før de skal på jobb. 

Trener til triathlon
I bassenget møter vi også Ingrid Jentoft Heggset (18) fra Brånåsen og Julie Haegh (19) fra Gjerdrum. Jentene trener for triathlon og har stått opp tidlig for å få noen kilometer i bassenget før de skal på jobb.
– Det er lettere å løpe å sykle, enn å svømme. Så i sommer skal vi være mye i vannet, smiler jentene fornøyde.

SVALESTUP: Eva Lofthus stuper i det . 

Skal svømme Sørumsand-Fet
Men det er flere spreke folk i vannet! Eva Lofthus er på Nebben sammen med en gjeng karer for å forbedrede seg til et av sommerens store hendelse for svømmeglade, nemlig GlommaDyppen 2018!

FORBEREDER SEG TIL GLOMMADYPPEN: Gunnar Rasmussen (t.v.) sier han skal holde seg til Nebben, men de øvrige på bildet har store planer for GlommaDuppen 2018. Eva Lofthus, Espen Hansen, Espen Buskerud og Ronnie Hallén skal forebrede seg godt til søndag 12. august. 

– Det er en utrolig flott «Open Water»-svømmekonkurransen søndag 12. august. Det er mange distanser å velge mellom, så det er bare å bli med, oppfordrer Eva. 

GlommaDyppen er et samarbeid mellom Fetsund Lensemuseum, svømmegruppa i Sørumsand IF og Fet svømmeklubb. Du kan velge mellom Loffer’n (2 km), Elvenøkken (6 km) og Fløter’n (11 km).

Her kan du lese mer og melde deg på GlommaDyppen.

Venninnetreff i vannet
I vannet på Nebben møter vi også Kristin Gammelsrud fra Strømmen og Kjersti Marie Kristiansen fra Lørenskog. Dette er et av deres faste møtestedet. 

SVØMMER FØR JOBB: De spreke venninnene Kristin Gammelsrud fra Strømmen og Kjersti Marie Kristiansen fra Lørenskog prioriterer ofte en svømmetur før en hektisk dag på jobb. 

– Vi jobber i helsevesenet begge to, og morgensvømming er helse i beste forstand. Bra for både kropp og sjel. Og en flott start på dagen før en hektisk dag på jobb, sier venninnene fornøyd.

PÅ VEI UTI: Sekstenåringen Martine Angell Eid (t.v.) er aktiv innenfor idretten livredning. – Det er alltid flott å ha med seg henne på tur, ler Kristin Jøtun, Lisbeth Nyland og Hilde Angell Eid. 

Se flere bilder fra Nebben i bildegalleriet nedenfor. 

  • #familie
  • #lillestrøm
  • #annet
Tilbake
ANNET INNHOLD