Lillestrøm
Miljøterapeut Eirik Michielsen inviterer alle mellom 18 og 30 år som sliter med rus eller psykiske problemer til å komme til Skedsmo kommunes gratis tilbud; Stillverksveien Ressurssenter. Foto: Thea Kristine Rønsen
Miljøterapeut Eirik Michielsen inviterer alle mellom 18 og 30 år som sliter med rus eller psykiske problemer til å komme til Skedsmo kommunes gratis tilbud; Stillverksveien Ressurssenter. Foto: Thea Kristine Rønsen

– Utrolig flott å se mennesker blomstre!

– Her kan ungdom åpne seg for andre. Mange trenger et sted som dette, sier miljøterapeut Eirik Michielsen.

«Stillverksveien ressurssenter» er kommunens lavterskeltilbud for mennesker mellom 18 og 67 år, og et av tilbudene er ungdomsgruppa for 18 og 30-åringer på onsdager. Dette tilbudet gir ungdom som har hatt rusproblemer og psykiske vansker mulighet til å stifte bekjentskaper med andre i samme situasjon. Helt gratis.

– Det er veldig mange ungdommer som trenger et sted som dette, sier miljøterepeut Eirik Michielsen. Han mener det er bra for ungdom som har det vanskelig å komme seg ut for sosialisering. 

Musikkrommet har trommesett, gitarer og andre instrumenter. Michielsen har også et eget gitarkurs. Foto: Thea Kristine Rønsen.

Det finnes diverse aktiviteter på ressurssenteret. Biljard, bordtennis, hobbyrom, TV-spill og mye mer. 


– Vi har et ganske svært kjøkken, ler Michielsen. Her er det fritt fram til å bake kaker og lage mat sammen. Senteret ligger på ett plan med lyse, moderne lokaler. Sofakroker, lesehjørne, god bordplass og PC-stasjoner er spredt rundt i de store lokalene.  

– Lokalene er veldig åpne og oversiktlige som er fint for oss i personalet. I tillegg, gjør det at brukerne ofte møter på folk hele tiden og skaper vennskap deretter, mener han. 

I sofakroken kan du spille Wii, Playstation og utallige brettspill! Foto: Thea Kristine Rønsen. 

Den største motivasjonsfaktoren til å besøke ressurssenteret er sosialt samvær, mener Michielsen. Han tror brukerne har tatt innover seg sin vanskelige situasjon, og tatt beslutningen om å ta tak i problemet.

– Det er utrolig flott å se mennesker som har slitt lenge blomstre og åpne seg for andre, sier han. Isolering opprettholder angst, og derfor er det viktig å utfordre seg selv og tråkke over dørterskelen. Dette er et trygt utgangspunkt. 

Biljard, air hockey og bordtennis finnes på ressurssenteret. Helt gratis! Foto: Thea Kristine Rønsen. 

Tilbudet er helt gratis. Mange blir henvist fra ambulerende team og andre tjenester, men det er også fritt fram for folk som føler seg utenfor å komme. Man kan ringe eller komme på døra, og deretter blir det avtalt en «innkomstsamtale». 

– Det er viktig for oss å høre hvorfor du er interessert og bli bedre kjent med deg, sier Michielsen. Det er ingen forpliktelser ved tilbudet, bortsett fra miljøregler. Det er viktig å ikke komme i beruset tilstand, ettersom mennesker med rusproblemer bruker ressurssenteret.


Du er alltid velkommen på Stillverksveien ressurssenter!

Tilbake
ANNET INNHOLD