Lillestrøm
Vitenkafé - De nye mattrendene 2019

Klima og miljø vil ha innvirkning på hva vi spiser av matVi går fra søtsaker til fermentert mat, mindre kjøtt og mer grønnsaker, frukt og bær. Og vi må lære oss å kaste mindre mat.

2019-05-08T17:30:00.0000000Z 2019-05-08T17:30:00.0000000Z

Sted: Scene 5 på kafeen på Lillestrøm Kultursenter - Vis kart

Tidspunkt: 2019-05-08T17:30:00.0000000Z

2019-05-08T17:30:00.0000000Z 2019-05-08T17:30:00.0000000Z
  Reserver bord

Vitenkafé - De nye mattrendene 2019

Klima og miljø vil ha innvirkning på hva vi spiser av matVi går fra søtsaker til fermentert mat, mindre kjøtt og mer grønnsaker, frukt og bær. Og vi må lære oss å kaste mindre mat.

Møt tre matglade og miljøbevisste kvinner som garantert vil inspirere deg!

Hanne-Lene Norup Dahlgren debuterer som kokebokforfatter med En skikkelig digg kokebok som gikk rett inn på bestselgerlista, da den kom ut i vår.

Forfatteren skriver bloggen hannelene.no og jobba inntil nylig med analyse og markedsføring i Google for Norges største matvarekjeder og matprodusenter.


Nå vier hun all sin tid til å gjøre Norge mer kjøttfritt, og hun er blant annet å se på Matkanalen med en serie kjøttfrie matprogram nå i mai.

I En skikkelig digg kokebok viser Hanne-Lene hvordan du lager smaksrik mat basert på grønnsaker i stedet for kjøtt.


Mette Nygård Havre starta en folkebevegelse med titusenvis av aktive matreddere via prosjektet sitt Spis opp maten.

Det var Mette som fikk meieriprodusentene i Norge til å endre merkingen av holdbarhetsdatoen på melkekartongene fra best før til «#ikke dårlig etter».


Med bakgrunn som journalist og kommunikasjonssjef er Mette en profesjonell formidler som når bredt ut, ikke bare til forbrukere, men også som rådgiver og foredragsholder i næringslivet.


Mette har 45 000 følger på Instagram og 30 000 på FB.

Spis opp maten er en oppfordring til å begynne med deg selv og din familie.


Kanskje dere kan starte med å ta dette lynkurset og bli matreddere?


Tiril Lunde Refsum er utdanna journalist. Hun startet kafeen Oslo-Raw i 2016, som nå har flere filialer i Oslo.

Den første boka hennes, Rågodt, ble en salgssuksess hvor alle oppskriftene var basert på raw food metoden.


Tiril har alltid hatt lyst til å spise kake til frokost – og nå gjør hun det – sammen med tusenvis av hennes boklesere og kafébesøkende – hver eneste dag – med god samvittighet.


Tiril er svært populær på sosiale medier og blir fulgt og delt av mange influencere.

I sin nye bok Kakeboka fortsetter hun å gi deg oppskrifter som er både oppkvikkende og rensende på kroppen samtidig som de bare inneholder næringsrike råvarer.

Alle oppskriftene er glutenfrie og veganske og uten raffinert sukker, melk eller egg.


Arrangementet er gratis!

Det kan være lurt å reservere bord: Klikk på Reserver bord eller ring 64 80 80 21 for å bestille.


Scene 5 åpner klokka 12 alle hverdager, og stenger ganske seint.


Dere er hjertelig velkommen til å prøve menyen vår eller å ta litt å drikke før Vitenkafeen starter klokka 19.30.

Oppdatert: 2019-04-24T07:33:03.0000000Z

  • #annet
HVA SKJER Vis mer
Livskraft - hva er det?

fra 2019-05-20T16:00:00.0000000Z- 2019-05-20T19:00:00.0000000Z

Har du noen gang opplevd å føle at du ...

Les mer

Jazzkveld på Scandic Lillestrøm

fra 2019-05-20T17:30:00.0000000Z-

Velkommen til jazzkveld med Simple Jonnys ...

Les mer

Brannseminaret 2019

fra 2019-05-21T08:00:00.0000000Z- 2019-05-21T15:00:00.0000000Z

Avfall Norge ser behovet for å redusere ...

Les mer

Idrettshistorier med Mia Hundvin og Ailo ...

fra 2019-05-22T17:30:00.0000000Z- 2019-05-21T22:00:00.0000000Z

Mia Hundvin og Ailo Gaup var begge utradisjonelle ...

Les mer

Trollmannen fra Oz

fra 2019-05-22T16:30:00.0000000Z-

Bli med på en musikalsk reise over regnbuen ...

Les mer

Reisekafé – På tur til 20 av verdas minst ...

fra 2019-05-22T17:30:00.0000000Z- 2019-05-22T18:30:00.0000000Z

Der ingen skulle tru at nokon kunne reise.

Les mer